Kvůli žalobě za ublížení na zdraví stojí před soudem obránce TJ Nezamyslice František D. „Při souboji o míč nezvládl manévr a narazil do holeně levé nohy hráče Slavoje Velký Bor Daniela B. (23). Způsobil mu zlomeniny dvou kostí. Jejich léčba si vyžádala operace v nemocnici ve Strakonicích a doba léčení výrazně přesáhla dobu šesti týdnů,“ řekla státní zástupkyně Marcela Šímová.

Byl to prý běžný zákrok

Obránce domácích vinu odmítá. „Vyběhl jsem z našeho velkého vápna a udělal jsem skluz k němu. Je to běžné odebrání míče soupeři. Jinak než skluzem se mu míč v ten okamžik nedal odebrat,“ řekl František D. Za zákrok dostal od rozhodčího žlutou kartu a nijak dál se to neřešilo. Zároveň odmítá tvrzení zraněného hráče, že se mu měl smát.

 

„Setkal jsem se s ním pak na zápase v Hradešicích. Byl o berlích, ukázal mi nohu a řekl mi, že jsem mu to udělal schválně. To není ale pravda, úmysl to nebyl,“ dodal František D. Za ublížení na zdraví mu hrozí až dva roky vězení a zraněný fotbalista po něm chce odškodné ve výši 150 tisíc Kč.

Co řekl zraněný hráč?

„Míč jsem doběhl u postranní lajny. Míč jsem si předkopnul, a když byl ode mne asi půl metru, tak mi obránce skočil na nohy. Podle mě to byl hrubý zákrok. Skluz by byl na místě, kdyby to byl opravdu skluz, ale tohle nebyl, šlo o skočení na nohy,“ líčil Daniel B. svůj pohledu na celou událost.

„Trefil mě do poloviny lýtka. Praskly mi obě kosti. Byla to velká rána a slyšeli to přes celé hřiště. Bolest byla strašná. Skácel jsem se k zemi a uslyšel jsem, jak se mi směje,“ dodal zraněný fotbalista.

„Setkal jsem se s ním pak na zápase v Hradešicích. Řekl jsem mu, podívej se. Mám jizvu od kolene až po kotník. To ti přijde normální? Dostal jsem od něj odpověď, že to byl běžný zákrok. Do teď se mi za to, co mně udělal, neomluvil,“ stěžoval si Daniel B.

V nemocnici ve Strakonicích už podstoupil pět operací nohy. Při poslední mu vytáhli šroub a ještě teď se pohybuje za pomoci francouzských holí. Daniel B. u soudu také řekl, že podle lékařů by se měl vyléčit bez následků a měl by i dál normálně sportovat a hrát fotbal.

Fotogalerie
9 fotografií