Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišovi odletěla dcera z Česka. A „rozdýchává“ velké pražské zklamání

Autor: simao - 
8. října 2018
13:13

Andrej Babiš (ANO) přiznává rozčarování nad výsledkem ANO v Praze. Do volebního štábu v Kotvě dorazil sám, bez manželky Moniky a v pozdějších hodinách, když bylo jasné, že ANO nevyhraje a naopak se propadne až za své rivaly, působil již poněkud podrážděně. Starosti mu přitom dělá i dopad politiky na jeho rodinu, přiznal webu Luxury Prague Life, kde se rozpovídal i o tom, že jeho dcera vyrazila studovat do zahraničí. Což potvrdil premiér i na dotaz Blesk Zpráv.

V zahraničí studuje a pracuje dcera prezidenta Zemana Kateřina. A na zkušenou se vydala i Vivien Babišová, upozornil Babiš v rozhovoru pro Luxury Prague Life. S manželkou Monikou šli volit v pátek v Průhonicích, kde Babiš komentoval na dotaz Blesk Zpráv i to, zda stihla volit i jeho plnoletá dcera - prvovolička. „Naše dcera odešla před dvěma týdny studovat do zahraničí, takže bohužel nemohla volit,“ odpověděl premiér.

S rodinou v restauraci, pak pro obleky do Pařížské

Těsně před uzavřením volebních místností vzal Babiš rodinu do luxusní asijské restaurace na Smíchově a pak vyrazil na kupování obleků v Pařížské. Sobotní den mu však pokazil výsledek hnutí právě v Praze.  

„Byl jsem ve skvělé restauraci, jmenuje se Taro, je to objev roku 2018. Mají tam skvělé jídlo, je to malinká restaurace a strašně jsme si pochutnali. Spal jsem dlouho, do půl desáté. A pak jsme šli s rodinou do restaurace, potom jsem si šel koupit nějaké obleky, protože jsem stále tlustej, no a potom jsem přišel sem,“ řekl Babiš ve štábu Blesk Zprávám.

Ještě poměrně dobře naladěný, sečteno bylo v té chvíli 50 procent hlasů voličů. A i když bylo jasné, že ANO konkurenci nezválcuje a vytvořila se hned pětice adeptů na nejvyšší příčky, páté místo znamenalo neúspěch hnutí v hlavním městě.

Podrážděný Babiš a Stuchlík „na Marsu“

Lídra ANO v Praze Petra Stuchlíka však Babiše přesto hájil a děkoval mu ještě ve štábu. V jeden moment spolu rozdávali i úsměvy před fotografy a popíjeli víno. Postupem času se však Babišova nálada horšila, pražské výsledky ho viditelně štvaly. A o půlnoci redaktorovi Blesku na odpověď, zda ANO či Petr Stuchlík již vyjednávají v Praze o koalici s ODS, jak se neslo kuloáry, Babiš odvětil: „Nevím, já jsem nekandidoval. A Stuchlík odletěl na Mars. Neposlouchal jsem jeho tiskovku. Nejednal jsem, nebudu vyjednávat.“ 

Stuchlíka však hájí dál. „Byl skvělý v kampani. Jel na 120 procent. Vážím si ho jako člověka i za to, co předvedl. Je to dobrý manažer a jeden z nejlepších lidí, kteří za nás kandidovali. Prodal firmu, šel s kůží na trh, ale pozdě. Má moje velké díky,“ uvedl Babiš v neděli na Facebooku, když již byl sečten i poslední hlas.

Velké zklamání

Že je Babiš z 5. místa ANO v Praze zklamaný, to dokládá i jeho tradiční víkendový souhrn právě na Facebooku. „A teď Praha. Neúspěch. A pro mne velké zklamání,“ napsal Babiš. Rozebral i příčiny neúspěchu, přičemž však pražské ANO vůbec nešetřil.

„Ty čtyři roky pod naším vedením se Praze nelíbily. A já se Pražákům vůbec nedivím. Naše pražská organizace je velmi slabá. Žila jenom z našich úspěchů ve sněmovních volbách. Svým působením nebyla přidanou hodnotou jako Tomáš Macura v Ostravě nebo Petr Vokřál v Brně, naopak byla negativní. Měli jsme čtyři starosty městských částí, dva obstáli, dva propadli. A pořádně. ODS jich měla pět, ale daleko lepších, třeba paní Černochovou,“ vysekl Babiš poklonu poslankyni ODS.

Adriana Krnáčová a spol. dle něj navíc neuměli ani prodat svou vlastní práci. „V Praze jsme toho prostě moc neukázali. I když jsme převzali město s různými tunely a nevýhodnými smlouvami, snížili jsme dluh Prahy o zhruba 13 miliard korun. Ale neuměli jsme naši práci prodat. Možná jsme měli být tvrdší a je asi i moje chyba, že jsme pražskou organizaci neřešili už dřív. Je to teď náš velký úkol, hlavně můj,“ dodal Babiš s tím, že se jej náprava problémů v Praze týká osobně také.

Nejhorší oběť v politice

Do svého soukromí pak Babiš těsně před volbami nechal nahlédnout v rozhovoru pro Luxury Prague Life. Dceru, která mu odletěla na studium do zahraničí, uvidí prý až na Vánoce.

A kampaň ovlivnila i dění u něj doma. „Ten čas na tu rodinu byl minimální, je minimální, a to je ta nejhorší oběť v politice. Moje dcera dnes odjela studovat do zahraničí, takže ji uvidím až o Vánocích,“ podotkl Babiš. S dcerou si však snažil užít času pokud možno co nejvíc. „Řekl jsem si, že se jí budu aspoň ten celý víkend před odletem věnovat víc než ty předchozí. Je to ostuda. Ona to chápe určitě, ale je mi to líto,“ připustil Babiš.

A tak minulý víkend vzal rodinu na výstavu Kůň u Lysé nad Labem, proběhla i rodinná rozlučka, oběd a program završilo kino a nový český film Po čem muži touží s Annou Polívkovou či Jiřím Langmajerem.

Babiš o rodině: Lidé jsou na ně zlí

Babiš také řekl, že doma se o politice příliš nebaví. „Ne, ježíšikriste, v žádném případě. Rodina tím trpí, lidi jsou strašně zlí, v podstatě na ně útočí i jim nadávají. Nevím, proč jsou lidi takoví nenávistní,“ postěžoval si.

Strach však nemá. „Nemám strach, proč bych měl mít strach? Lidé, kteří proti mně protestují, jsou pod vlivem těch tisíckrát opakovaných lží a různých vymyšlených věcí (...) Snažím se tu společnost nerozdělovat, myslím, že neprovokuju, snažím se chovat tak, abych ji spíš spojoval,“ dodal Babiš s tím, že nenávist některých je dle něj obrovská. On sám i ve štábu říkal, že chce být premiérem všech. I těch, kteří ho nemají rádi. A že má mj. sociální cítění.

renataren ( 9. října 2018 19:45 )

Taky krásná po tatínkovi...

horor ( 9. října 2018 13:53 )

https://www.lidovky.cz/foto/TTR510db3__09.jpg

flora ( 9. října 2018 00:03 )

Neurobili nič. Ale jedni slibují refornu, regulaci a zdanění psychotropních látek, na což slyší prvo a druhovoliči. Samosebou to ponese soukromé zisky, vše pod rouškou zájmu o nebohé feťáky.Ti druzí slibují zrušení ET,pod rouškou zbytečnosti, což samozřejmě ponese taky soukromé zisky.

flora ( 8. října 2018 23:51 )

Je to tak.

marmat ( 8. října 2018 23:46 )

JE TO TADY PLACENÁ TROLLÍ ŽUMPA....Piráty se volí z trucu...Ale proč ODS??? Hlavní její program je totiž : zrušení EET !!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa