Když moderátor pořadu David Gránský dovedl soutěžící Růženu Kováčovou na pódium, měla na nose sluneční brýle. Porota ihned pochopila, že za nimi přišla nevidomá soutěžící.

"Jsem nevidomá. Začalo to od malička, když jsem moc neotvírala oči a ty mi velmi slzely. To se mamince nezdálo, tak šla za doktorkou a ta zjistila, že nevidím," prozradila Růžena v medailonku.

Porotě poté prozradila, že jejím snem je stát se zpěvačkou a být v osobním životě spokojená. Co je ale totálně položilo, bylo, když jim žena svěřila, že její životní touhou je pomáhat druhým. A to i přesto, že je sama slepá. A pak začala zpívat árii a Růženka vyrazila všem dech. 

Její čistý hlas zněl sálem jako při opeře. Slávik nevěřil vlastním uším a Marta Jandová s Dianou Mórovou bojovaly s husí kůží po těle. Vystoupení je tak dojalo, že stěží zadržovaly slzy. Když dozpívala, celé publikum se postavilo a hlasitě tleskalo a pískalo. Stála i porota.

"Máte obrovský talent a neskutečnou duši. Máte takové sametové srdce, které pro nás z nepochopitelných příčin, pro nás, kteří se rouháme každý den, že nám nestačí, že nemáme dost velká auta, dost velké domy.. Takovou lekci pokory jste nám teď udělala, že se stydím," přiznal se sklopenou hlavou šéf poroty Jaro Slávik, když dozpívala.

Marta Jandová celou píseň proplakala a u hodnocení se ani nedostala ke slovu. Uplakaná Mórová se totiž nezmohla na slovo, jak byla dojatá, a rovnou bez rozmyslů práskla do zlatého tlačítka a nevidomou zpěvačku tak poslala rovnou do finále. Kováčová, která žije sama a stará se o sebe sama, se tak dostala blíž ke svému snu.

Fotogalerie
12 fotografií