Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za nalezení Chelsea odměna 25 tisíc: Po ztracené fence z Chomutovska pátrají i celebrity

Autor: Kateřina Lang - 
6. října 2018
11:25

Majitelka sibiřské husky, která se zaběhla na Chomutovsku už letos v březnu, si zoufá. Rodina zkusila snad už úplně všechno. Vylepili plakáty, oslovili útulky, pátrali na vlastní pěst. Nepomohlo ani sdílení na sociální síti, kde má stránka ztraceného pejska tisíce fanoušků. Uteklo půl roku a Chelsie stále není doma…

„V úterý to bylo půl roku, co s námi nejsi doma. Neměla jsem sílu sem ani napsat. Dnes tu sílu trochu mám. Moc nám doma chybíš, stále se o tobě bavíme, kde můžeš být a zda jsi zdravá, a pokud Tě někdo má doma a neví o tom, že tě hledáme, tak moc doufáme, že Tě mají rádi jako my!!“ Tahle slova napsala majitelka fenky Barbora Vaňáčová na sociální sítě. Uteklo totiž šest měsíců od doby, kdy ji viděla naposledy.

Už je to půl roku

Majitelka Chelsie neponechala nic náhodě a dokázala zorganizovat několik pátracích akcí, do kterých se zapojily stovky dobrovolníků. Lesy nad Chomutovem všichni pročesávali několik dní - bez úspěchu. Přestože fotografie ztracené fenky obletěla sociální sítě, najít se ji stále nedaří.

„Akce už neděláme, už nevíme, kde hledat. Okolí do sto kilometrů kolem našeho bydliště jsme už prohledali s lidmi, kteří nám poskytli pomoc. Hodinu po tom, co se ztratila, ji hledali kamarádi v autech, na kolech i pěšky. Doslova se po ní slehla zem. Nikdo ji za půl roku ani nezahlédl,“ vypráví Barbora.

Fenka se ztratila při procházce 25. března v Jirkově u Chomutova. „Chelsie nejspíš chytila stopu a běžela za srnkou. Vždycky se ale vrátila. Tentokrát jsme na místě čekali víc než hodinu a nepřišla. Vzhledově je to typický husky s modrýma očima a hnědobílou srstí. Měla na sobě černý postroj a bohužel nemá čip ani tetování," dodává majitelka.

Oslava třetích narozenin bez oslavence

Chelsie byly letos v červnu tři roky. Její majitelka doufá, že další narozeniny už oslaví opět společně. Rodina je přesvědčená, že má psa někdo doma. „Je zvláštní, že ji nikdo nikde neviděl pobíhat. Zmizela opravdu během chvíle. Já si myslím, že ji našel někdo, kdo běžně nesleduje internet, nebo si na ni za tu dobu tak zvykl, že mi ji nechce vrátit,“ spekuluje Barbora Vaňáčová.

Za nalezení tříleté Chelsie je vypsaná odměna ve výši 25 tisíc korun, zatím ale nebylo komu ji vyplatit. Že by fenka skončila například v množírně, to je podle majitelky vyloučeno. Kvůli zdravotním komplikacím totiž loni podstoupila kastraci, a tak je pro podobné „obchodníky“ bezcenná.

Pomoc známých osobností

Majitelka Chelsie neztrácí víru, že svou milovanou fenku jednoho dne najde. Právě proto požádala o pomoc i známé osobnosti. Včera to sdílel Jakub Kohák a spousta dalších lidí, kteří jsou vidět v televizi, teď se snažíme oslovit známé osobnosti. Některé už nám na to kývly a dávají si to na sociální sítě. To by lidé mohli zaregistrovat, naděje totiž umírá poslední,“ uzavírá žena.

 

texi ( 14. března 2019 20:54 )

A k čemu čip, když není pes ? Jak vy lidi dokážete být zlí !!! Leckterý čip se ani načíst nedá, bohužel je více výrobců, máme čipovaného AUO a čip nelze načíst. A je skvělé, jak dokáže člověka povzbudit v neštěstí...přeji Vám, at Vás nic takového nepotká. Nám ukradli ze zahrady TEXI (Tibetského španěla) a fakt nám žádnej čip nepomohl.

Mila1504 ( 7. října 2018 19:17 )

 Ne opravdu majitelce nebylo líto utratit peníze za fenku když to chtěli udělat tak fenka se ztratila vůbec nevíte jak to bylo a píšete tady ten blbej komentář nejdřív se ujistěte jak to bylo pak pište!

majojo ( 6. října 2018 11:52 )

Jak to, že ta fenka neměla ani čip ani tetování? Majitelům bylo líto utratit sedm stovek za oboje a teď chtějí vyplatit 25 000? No za to by jim, pokud by byla chycena k přípravě na guláš leckdo pejsku vrátil (u Viwtnamců pochybuji)

prasatkopepicek ( 6. října 2018 11:46 )

A uz zkusili Sapu v Praze? Mozna tam bude v nejakem menu.

Zobrazit celou diskusi