Pilotní učebna je vybavena šestnácti sety pro virtuální realitu, dotykovou interaktivní obrazovkou se zapojeným Google Chromecast, který umožní zrcadlit právě probírané učivo z virtuální reality na obrazovku. Každý set se skládá z brýlí Samsung Gear VR, smartphonu Galaxy S8 a aplikace VAU (Virtuální Anatomická Učebna).

TIP: Samsung Galaxy S8+ - odlišit se znamená půl úspěchu [recenze]

Aplikace VAU vychází z aplikace Human Anatomy VR, která je určena pro vysokoškolské studenty medicíny ve 149 zemích po celém světě. Autorem aplikace je Tomáš Brngál, absolvent Lékařské fakulty Univerzity Komenského, který ji v podobě VAU upravil pro potřeby středních škol. Aplikace pomůže tam, kde má představivost problémy. Na vlastní oči si tak žáci mohou prohlédnout, jak a kde se svaly, kosti a další ústrojí vzájemně překrývají. Doposud se žáci o uspořádání lidského těla učili z učebnic, nyní se mohou dovnitř těla podívat napřímo.

Přednášející má na výběr dva výukové módy. V tom první se všichni studenti zapojí do stejného virtuálního prostředí, jehož výstup je vidět i na obrazovce v učebně. V případě druhého, si každý žák může individuálně vybrat, do které části lidského těla se „ponoří“. V neposlední řadě má výuka ve virtuální realitě zvýšit zájem žáků o anatomii. Stejně vybavená je i učebna na Vyšší odborné škole zdravotnické Mladá Boleslav.