Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Irák děsí vlna vražd úspěšných žen: „Jsi další na řadě,“ vyhrožují missce

Autor: msj - 
4. října 2018
18:00

Vlna brutálních vražd vyděsila Irák. Emancipované a úspěšné ženy vyznávající západní styl života zřejmě nejsou ve své zemi v bezpečí. Zemi šokovala nedávná poprava hvězdy sociálních sítí Tary Fares (†22), jíž zastřelil neznámý útočník na motorce. Zdá se, že tím to ovšem neskončilo. Jen několik dní poté totiž obdržela výhružnou SMS bývalá irácká misska Shimma Quasim (23).

Tara Fares, která měla na Instagramu skoro tři miliony sledujících, byla zastřelena koncem září ve svém porsche, když čekala na světelné křižovatce. Střelec na motorce na ni za bílého dne třikrát vystřelil a poté z místa činu zmizel.

Nešlo však o první podobnou násilnou smrt. Případ Tary Fares je jen jednou z mnoha vražd iráckých žen, které se rozhodly žít západním stylem života. Před Tarou to byla například aktivistka za ženská práva ve městě Basra, či dvě expertky na krásu.

Irácká hvězda Shimma Quasim má teď důvodné obavy, že se vrazi zaměřili právě na ni. Premiér Hajdar Abádí podle britského Daily Mailu nařídil úřadům, aby se zaměřily na spojitosti mezi vraždami těchto moderních žen.

Quasim, která se v roce 2015 stala nositelkou titulu Miss Irák, dostala jen několik dní po smrti Fares výhružnou zprávu, že je další na řadě.  V srdcervoucím prohlášení pak misska na sociálních sítích popisovala, jak byla Tara mučednice dnešní doby a neodpustila si také poznámku, že úspěšné ženy jsou v Iráku „podřezávány jako slepice“.

Není to totiž zdaleka poprvé. V půlce srpna zemřela také plastická chiruržka Rafeel al-Yassiri (†32). Tu veřejnost označovala za Barbie Iráku díky jejím fotkám, které zveřejňovala na sociálních sítích. Dosud není jasné, co bylo příčinou smrti. Policisté její smrt označili na předávkování drogami, fanoušci si ale myslí, že byla otrávena.

O týden později pak za záhadných okolností zemřela Rasha al-Hassan, majitelka kosmetického salónu v Bagdádu. Mladá žena byla nalezena mrtvá u sebe doma a úřady původně tvrdily, že dostala infarkt.

Podle některých se v Iráku vytvořila organizovaná skupina lidí, která nechce, aby se místní ženy modernizovaly po vzoru západní společnosti. Nejen že nechtějí, aby Iráčanky byly vidět, ale dokonce prahnou po tom, aby si daly „zpátečku“, a jsou pro to ochotni udělat naprosto vše. 

 

bigscrotum ( 5. října 2018 07:50 )

Zdegenerovany muslimský hnus a odpad!

Antonin Blaha ( 5. října 2018 07:07 )

 Skoda ze se to netyka zdejsich aktivistu kteri se nas stale snazi presvedcit jak jsou slimaci mirumilovni a neskodni😱😱

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání