Vltavská teď podle Pleskota představuje zanedbané a nevyužité území, které má potenciál stát se pokračováním historického centra. Praha by se proto podle něj měla zaměřit na rozvoj této lokality, ať už prostřednictvím stavby koncertního sálu nebo jiných budov.

Pospíšil uvedl, že Praha má nedostatečné kapacity pro koncerty vážné hudby a moderní koncertní sál si zaslouží. Dnešní dopolední mítink doprovázela vystoupení hudebníků, kteří projekt koncertního sálu podporují. U výstupu z metra účastníkům akce a kolemjdoucím zahráli například čtvrtou větu Beethovenovy deváté symfonie, známou jako Óda na radost.

Současné vedení Prahy o umístění sálu na Vltavské rozhodlo v polovině loňského roku. V metropoli nyní jsou tři větší objekty pro klasickou hudbu, a to Rudolfinum, Obecní dům a Kongresové centrum Praha. Podle vedení města však žádný z těchto sálů nemá dostatečnou kapacitu, v Obecním domě navíc nelze dělat ozvučené produkce a Kongresové centrum má problémy s akustikou. O stavbě nové koncertní síně se v Praze mluví od začátku devadesátých let.

Koalici Spojené síly pro Prahu tvoří TOP 09 a STAN a spolupracují s ní také KDU-ČSL, LES a Demokraté Jana Kasla. STAN se jako součást Trojkoalice podílí na stávající pražské vládě, v radě stranu zastupuje starostka Slivence Jana Plamínková. Stávající radní pro kulturu, lidovec Jan Wolf, je na kandidátce Spojených sil pro Prahu na čtvrtém místě. Komunální volby se budou konat 5. a 6. října, zároveň se bude volit třetina senátorů.

Fotogalerie
8 fotografií