Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fenka Jackie (†5) poněkolikáté utekla k sousedovi: Bez milosti ji zastřelil

Autor: Vlaďka Hradská - 
15. října 2018
13:48

Hodně smutné dny prožívá Josef Danihel (39) s rodinou v malé obci u Bavorova. Soused jim zastřelil fenu novofundlandského psa Jackie (†5). Její tělo, na které střelec vypálil několik ran, našel majitel ležet uprostřed sousedovy zahrady. 

„Ležela tam v trávě, jeho pes ji olizoval a nebylo jí pomoci. Znal ji, je pravda, že za čtyři roky k němu utekla asi čtyřikrát, ale proč ji zabíjel? Prý se cítil ohrožen. Došel si domů pro zbraň a z několika desítek metrů ji zastřelil. Sám na sobě neměl škrábanec, ani jeho pes,“ řekl Blesku Josef Danihel.

Majitelé mrtvé feny si dokonce myslí, že zvíře stálo jen na zídce dělící jejich dvůr od sousedovy zahrady, když ke střelbě došlo. „Byla jsem na dvoře pak jsem si šla zalít kávu. Byla to chvilička. Najednou padla rána, pak druhá. Hned jsem vyběhla ven. Pak jsme ji uviděli ležet u souseda v trávě,“ řekla družka Josefa Danihela. Se sousedem údajně neměla rodina žádné konflikty. V současné době mají ještě čivavu a křížence staforda. „Pořídili jsme si ho, aby se Jackie neustýskala. Chci, aby byl střelec potrestán. Takhle zabít psa! Co udělá příště? Může vytáhnout zbraň na člověka. Řekl mi, že to není jediná zbraň, co má. Žena se nyní bojí,“ dodal Danihel.

Střelbu šetří policie

Danihel po zastřelení feny přivolal policii. Ta ihned po incidentu odebrala střelci legálně drženou zbraň. „Pes přeskočil zídku na pozemek souseda, kde jej začal podle vyjádření majitele pozemku napadat včetně jeho psa. Soused došel do domu pro loveckou zbraň a psa zastřelil,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Případ muži zákona dál šetří s tím, že zatím nelze stanovit, zda či k jakému porušení zákona došlo.

Jako v pevnosti

Odpověď na základní otázku, proč střelec nešel říct sousedovi, že mu utekla fena, zůstala bohužel nezodpovězena. Muž žije v rozlehlém objektu, kde má obyvatelnou pouze jednu místnost. U dveří mu chybí zvonek a na klepání na okno nikdo nereagoval. Jako v pevnosti. Nebylo jasné, jestli skutečně není doma, nebo jen nechce otevřít.

Video: Dutche někdo odvedl z kotce, pes se našel po pár dnech vážně zraněný.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání