Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ravenův horoskop na říjen: Býci si odpočinou, Štíři mají šance

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    4. října 2018 ● 06:00

    Podzim na náladě nepřidá. Dny se krátí, počasí se kaboní... ale hvězdy pořád ukazují cestu. V říjnu vyhráli hlavní cenu Štíři.

  • 1.

    Beran

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    V říjnu bude většinu Beranů dobře vystihovat přísloví - Kdo jednou ptáka z ruky pustí, na střeše ho těžko lapne. Do znamení Berana se pomalu vrací ze sousedního Býka Uran, planeta života a to znamená, že Berani by se měli pevně držet všech svých rozhodnutí a předsevzetí z minulého měsíce, zvláště těch, která se týkají práce a partnerství. Takže, pokud jste změnili práci nebo jste změnili či vyměnili partnera a najednou se vám zdá, že to nebyla právě šťastná volba, zkuste ještě vydržet až do konce října 2018.

     

    Na povrch vyplave hromada věcí, o kterých jste s velkou pravděpodobností nevěděli a které vám pomohou v dalším rozhodování. Čekáte-li jakékoliv větší změny, můžete se jich dočkat především v oblasti citů, emocí, lásky a přátelství, je téměř jisté, že právě nadcházející říjen vám vloží do rukou klíč k srdci vaší vyvolené, popřípadě vašeho zvoleného, leč dosud špatně odhadnutého budoucího perspektivního partnera.

  • 2.

    Býk

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Pro Býky se říjen 2018 stane symbolem stability a jistoty. Kdybychom hledali přísloví, které by vystihovalo Býky zvláště v druhé polovině října 2018, určitě by se k nim hodilo - Čím starší kozel, tím tvrdší roh. Samozřejmě to nebude platit zrovna v tom, co vás asi první napadne, ale půjde spíše o názory či lépe řečeno o názorovou pružnost.

     

    Retrográdní Uran, zvláště ve spojení s Měsícem často symbolizuje situace, kdy se dostanete s někým do sporu, může to být i partner, partnerka nebo soused, či dokonce člen rodiny, ale na to, abyste se dohodli, budete potřebovat vyšší míru tolerance a schopnost bezbolestně snížit vlastní nároky. Může se snadno stát, že vám někdo bude něco dlužit a  nebude mít prostředky na pokrytí vašich požadavků. Pokud dokážete počkat, projeví se to v kladném slova smyslu i na dalším vývoji vašeho osudu.

  • 3.

    Blíženci

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Všichni Blíženci, téměř bez výjimky prožijí celkem poklidný celý měsíc říjen, do jejich životů nebudou vstupovat žádné překvapující nebo šokující novinky, ani je nečekají žádné zvláštní osudové změny či dokonce kotrmelce. Jako kdyby se jejich existence řídila příslovím, vůz musí, když se koně oprou.

     

    Vývojová stabilita je celkem dobrá věc, protože přináší klid do života, ale platí to i naopak, když se například živější nebo aktivnější Blíženci budou snažit něco ve svém životě změnit, může se snadno přihodit, že to půjde jen stěží nebo pomalu. To se týká i pracovních změn nebo změn v partnerství. Pokud máte někoho vyhlédnutého jako nového partnera a ještě jste mu tuto radostnou novinku nesdělili, bylo by lepší s tím počkat do listopadu nebo prosince.

  • 4.

    Rak

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Znamení Raka se bude v říjnu 2018 rovněž vyznačovat spíše klidem než horečnou činností, zdraví bude sloužit a pokud máte za sebou období nemoci nebo jste v rekonvalescenci, zaznamenáte rychlé uzdravení nebo uzdravování. Raci, kteří nikoho nemají a někoho by mít chtěli, se mohou celkem snadno a rychle seznámit právě v polovině října 2018. Budou se ale přitom držet při zemi, jako kdyby se řídili příslovím, když nemáš křídel, nelítej.

     

    Z pracovního a podnikatelského hlediska bude říjen pro Raky znamenat spíše stagnaci než rozlet. Dá se očekávat, že hodně času budou Raci věnovat úklidu a udržení systému v domácnosti. Všeobecně se dá říct, že říjen 2018 umožní Rakům si odpočinout a načerpat nových sil do dalších bojů o vlastní úspěch na listopad a prosinec.

  • 5.

    Lev

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Lvi budou mít trochu složité vztahy, speciálně s Kozorohy a s Vodnáři, takže pokud jste narození ve Lvu a máte před sebou obchodní jednání, bude lepší se na schůzku připravit podle toho, s kým se máte setkat, aby vás nezaskočil nečekaný výsledek. Z hlediska kondice a zdraví mají Lvi vynikající konstelace, mohou také dostat zajímavou pracovní nabídku, zvláště pokud práci již delší dobu hledají.

     

    Na co si však Lvi budou muset dávat pozor – jak praví lidové přísloví, jazyk bez kostí, ale kosti láme, na projevy závisti a na pomluvy. Je totiž možné, že se právě nyní, v říjnu zadaří, přijdou nečekané peníze nebo zajímavá odměna a bylo by chybou se s tím s tím nějak bouřlivě před ostatními chlubit.

  • 6.

    Panna

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Žádné jiné znamení nebude v říjnu 2018 tak tiché, klidné a téměř bez povšimnutí, jako Panna.  6. a 7. října navštíví znamení Panny Měsíc, symbolizující příliv inspirace, ale někdy i depresí. Jako znamení, které není ničím ovlivňováno, budete mít spoustu zajímavých vlastních nápadů, ale bude pro vás dost těžké své myšlenky prosadit. Možná ještě tak v kruhu rodinném, ale už vůbec ne na veřejnosti.

     

    I kdybyste přišly na řešení čehokoliv nebo vymysleli fungující lék proti rakovině, nikdo si vás nebude všímat, ani kdybyste se svlékli donaha, běhali po náměstí a sráželi lidem čepice z hlavy. Tomu se říká projev kvality času. Lidská pozornost se řídí pravidlem, lesem šel a stromu neviděl, ale příští měsíce už na tom budete lépe.

  • 7.

    Váhy

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Slunce a Merkur ve Vahách právě letos v říjnu 2018, paradoxně předznamenávají určité potíže v ekonomické a finanční oblasti. Jsou zde konstelace, které radí spíše k šetrnosti, než k rozvernému rozhazování peněz a majetku.

     

    Zkušení astrologové moudře pokyvují hlavou a poukazují na negativní vliv lehké asymetrie v kvadratuře k Saturnu v Kozorohu a Černé Luně ve Vodnáři. Studovaní etnologové zase poukazují na přísloví - Co platno jest mrchu léčiti a z ptačího písku málo zisku, popřípadě, nešťastný taký dům bývá, kde kohout mlčí a slepice zpívá. Nebo též, běda tomu dvoru, kde rozkazuje tele volu. Veškeré konstelace tedy ukazují na celkově fungující systém, ve kterém se ale s velkou pravděpodobností může nacházet chybička v celkové organizaci.

  • 8.

    Štír

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Nádherné předpoklady a krásné konstelace na prožití téměř bezstarostného října 2018 mají Štíři. Ve znamení Štíra se budou v říjnu ohřívat Jupiter, Venuše, Měsíc, Merkur a poslední říjnový týden si na své přijde i Slunce. Zrozenci ve znamení Štíra nemusí nic řešit, nemusí se téměř o nic starat, důležité věci se vyřídí za ně a vše se bude odehrávat podle staré lidové moudrosti, řeč se mluví a pivo se pije.

     

    V první polovině října mohou Štíři očekávat zlepšení v pracovní oblasti, může se jednat o jakoukoliv změnu, o kterou Štíři už dlouho usilovali, a konečně se problém začne řešit. Půjde-li o pracovní dobu nebo výši platu, to už záleží na okolnostech. Druhá polovina října bude přát partnerskému soužití a sexu.

  • 9.

    Střelec

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Střelci budou mít v říjnu 2018 pocit, že čekají na něco, čeho se stále nemohou dočkat. Budou mít plno plánů, ale dá jim poměrně hodně práce alespoň některé z nich uskutečnit. Příčina většinou bude v nepřipravenosti systému, jinými slovy je možné, že se budete snažit urychlit něco, co se urychlit nedá nebo se budete spoléhat na nespolehlivé lidi, úkony a služby.

     

    Jak praví lidová moudrost, rannímu dešti, ženskému pláči a psímu kulhání stálosti chybí. Střelci sami se ale budou projevovat jako spolehliví společníci a partneři. Splní, co slíbí a pokud se na něco nebudou cítit, tak to slibovat nebudou. Takže, pokud nebudou Střelci se svými výkony spokojeni nebo je někdo bude chtít kritizovat, měl by si uvědomit, že to většinou nebude jejich chyba.

  • 10.

    Kozoroh

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Jediný pohled na říjnový horoskop roku 2018 inspiruje každého astrologa k naprosto logickému výroku, že člověk, úpící pod nadvládou Pluta a Saturnu je Kozoroh. Jinými slovy je ve znamení Kozoroha dlužno počítat s tím, že osud nepřeje takzvaným šťastným náhodám, na všechno budete muset dávat pozor a je i možné, že budete vystaveni o něco málo těžším pracovním podmínkám, než ostatní.

     

    Například vám může přestat fungovat něco, co ostatním běžně funguje nebo někam přijdete pozdě, protože vás zdrží městská doprava, zatímco ostatní přijdou včas. Pokud se budete snažit o jakýkoliv pracovní postup, vzpomeňte na přísloví, dobrý hospodář více prodá nežli koupí. Vztahy se jeví jako stabilní a spolehlivé, zdraví také.

  • 11.

    Vodnář

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Vodnářům bude kupodivu přát štěstí ve všech oblastech života. A to i přesto, že mají ve svém znamení Černou Lunu, která se obvykle chápe jako znamení smůly. Kromě Černé Luny působí na Vodnáře také Mars, symbol mužnosti a síly a samozřejmě i zdraví a štěstí v partnerských vztazích.

     

    Někdy se stane, že přebytek energie, zdraví a motivace je na škodu, protože to neodpovídá situaci a podmínkám, ve kterých se dotyčný nachází. Lidové úsloví praví, že malý hrnek rád překypí. Dávejte si proto pozor, aby vaše plány odpovídaly podmínkám, v nichž cokoliv plánujete, to platí jak pro pracovní záležitosti, tak i pro záležitosti osobní a partnerské.

  • 12.

    Ryby

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Rybí specialitou je přítomnost Neptunu, který znamená schopnost inspirace, takže Ryby budou i v říjnu 2018 překypovat novými, neotřelými nápady, mohou psát články do novin nebo mohou napsat knihu, složit písničku, vydat sbírku básní nebo na sebe upozornit jako lidoví vypravěči.

     

    Stačí se přidržet jednoduchých pravidel, jak radí lidová moudrost, například, nepouštěj se bez vesla na moře a též je dobré si uvědomit, že blaze rybám ve vodě a poslední poučení, které z toho plyne je, že tonoucí se stébla chytá, platí pro všechny ostatní, jenom ne pro Ryby. Zdraví bude v pohodě a vztahy se též jeví jako trvalé.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz