Než Miloš Zapletal knihu Nesmrtelní napsal, musel strávit s každou žádanou osobou několik hodin, získat si její důvěru a také mít v sobě kus drzosti bavit se o nejčernějších momentech života. S Karlem Gottem si například popovídal o jeho boji s rakovinou, kdy mu zpěvák přiznal, že byly i chvíle, kdy se připravoval na nejhorší.

„S každým jsem se sešel, povídal si 2-3 hodiny o tématech nesmrtelnosti, víře, a hlavně o tom, co dělají, jak jsou aktivní, co plánují. Většinu rozhovorů jsme uskutečnili u nich doma,“ svěřil se na křtu knihy Zaplatal.

Známé osobnosti vybíral s pomocí své ženy Hanky. „Většinou jsem je našel, ale ne vždy se mi podařilo s nimi sejít. Například Zdeněk Mahler a Rajko Doleček předčasně zemřeli. Domlouval jsem se i s panem Formanem, tomu se do toho už nechtělo, protože byl nemocný,“ prozradil Zapletal své někdejší úmysly.

Ani s Milošem Formanem se spisovatel už dnes nesetká, ale alespoň se mu podařilo popovídat si s Jiřinou Bohdalovou, Zdeňkem Svěrákem, Jiřím Suchým, Václavem Vorlíčkem a dalšími.

A nejen mnozí z nich, ale i další jako Petr Nárožný, Oldřich Kaiser s přítelkyní Dášou Vokatou, Bolek Polívka nebo Jana Štěpánková přišli křest jeho knihy řádně zapít.

Fotogalerie
56 fotografií