V říjnu 2015 se Karlovi udělalo zle a manželka Ivana (42) ho odvezla do IKEM. Vyšetření ukázala, že se jedná o náhlou příhodu břišní a následovala operace. Ale ty nejčernější obavy se naplnily a s diagnózou rakoviny mízních uzlin byl Slavík převezen do Všeobecné fakultní nemocnice. Začátkem listopadu pak podstoupil první chemoterapii, lékaři mu tlumili bolesti morfiem.

„Nedělal jsem si velké naděje. Pan profesor, který mě léčil, mi naznačil, a řekl to i mojí ženě, abychom počítali se vším,“ přiznal zpěvák. „Když mě pak vyléčili, ukázali mi první snímky, na kterých bylo úplně černo, na dalších se to postupně stahovalo, až to zmizelo úplně. Pokládali to za zázrak,“ zavzpomínal Karel.

Gott byl přitom smířený s tím, že náročná léčba nedopadne dobře. „A protože jsem počítal s nejhorším, dnes se každý nový den, který přijde, snažím nějak si užít. Protože to musím někomu vrátit. Té síle, která to způsobila. Říkejme tomu Pán Bůh, anděl nebo třeba příroda,“ dodal Mistr v rozhovoru pro právě vycházející knihu bývalého prezidenta Miss ČR Miloslava Zapletala (76), kterou nazval Nesmrtelní.

Miloš Zapletal v knize Nesmrtelní s podtitulem Slavní mladí staříci nevyzpovídal jen Karla Gotta, ale například i Zdeňka Svěráka (82), Jiřinu Bohdalovou (87) či Jiřího Suchého (86). Snažil se tak ukázat cestu těm, kteří si ve vyšším věku se stárnutím nevědí rady.

O tom, že bylo jeho břicho prolezlé nádory, zpěvák promluvil už v době své léčby pro německý deník Bild. „Lékař mi ukázal výsledky počítačové tomografie. V oblasti břicha jsem viděl jen obrovskou černou skvrnu. Po první chemoterapii je teď skvrna asi třetinová. Rakovina se sice rozšířila, ale naštěstí nezasáhla žádné orgány. Lékaři říkají, že má šance na přežití je devadesát procent. Pevně věřím, že se uzdravím,“ řekl na podzim roku 2015.

Video: Šok! Karel Gott v nové pohádce mluví slovensky!

Video
Video se připravuje ...

Šok! Karel Gott v nové pohádce mluví slovensky! Youtube.cz

Fotogalerie
53 fotografií