Puterová oznámila, že Kulínský zemřel po krátké nemoci. Už podle dřívějších informací Blesku někdejší sbormistr den před svou smrtí 5. září na vlastní žádost i riziko a navzdory radám lékařů opustil nemocnici, kde byl krátce hospitalizovaný. Jeho známí se však přikláněli k názoru, že to mohlo co dělat s jeho občasným užíváním drog. Z prohlášení Puterové je však jasné, že se jednalo o jiný zásadní zdravotní problém, přesně jej však nespecifikovala.

A oproti předchozím informacím i tvrzení Blanky Kulínské, sbormistrovy maminky, že pohřeb bude neveřejný a nestojí o žádnou pozornost, Blesku Puterová uvedla pravý opak! „Jeho pohřeb je veřejný a koná se 2. října ve 14 hodin ve Velké síni krematoria ve Strašnicích," napsala Blesku Puterová.

Ta byla sama od čtyř let byla členkou dětského pěveckého sboru Bambini di Praga. Pod vedením Dr. Blanky Kulínské a Bohumila Kulínského se zúčastnila mnohých koncertů v ČR i v zahraničí, absolvovala zahraniční turné po Japonsku, Jižní Koreji, Číně, Macau. V letech 2004 až 2006 působila v Bambini di Praga jako manažerka.

Bohumil Kulínský se stal sbormistrem dětského pěveckého sboru Bambini di Praga v roce 1977, kdy mu bylo 18 let. V jeho úspěšné kariéře nastal zlom 25. listopadu 2004, kdy byl zatčen pro pohlavní zneužívání nezletilých sboristek. Policie původně šetřila 49 případů, k nimž mělo dojít v letech 1984–2004. V devíti byl později zproštěn obžaloby. Hradecký soud mu vyměřil 5,5 roku kriminálu. Do vězení nastoupil v dubnu 2009. Po odpykání poloviny trestu byl propuštěn na svobodu.

Fotogalerie
30 fotografií