Lidé se stěhují každý den, však to znáte ze svého okolí. Určitě jste se i vy sami minimálně jednou za život přesouvali z jednoho místa na druhé. Nejlepší chvíle nastává, když urovnáte poslední knížku do knihovny, vyskládáte květiny na parapety oken, utřete poslední smítko prachu z jídelního stolu a pohodlně se usadíte do měkoučké pohovky. Než se ale do vytouženého momentu klidu dopracujete, víte, čím vším musíte projít?

Správné plánování je základ

Vezměte si tužky a papíry, nastartujte své wordy a hurá do plánování. Kdo má plán, ten je času pán. Radíme vám tedy tuto část nepodcenit. Čím začít? V první řadě je vhodné se změnou obeznámit svého stávajícího pronajímatele. Pokud bydlíte ve svém, dobré pro vás, máte o starost méně.

Autor: innogy Česká republika

S předstihem i na přepis energií

Stěhování je skvělá příležitost začít nanovo. Tak proč si do nového bydlení nepřestěhovat i nového dodavatele energií? Zvlášť když vám takový krok ulehčí zbytečné papírování a přinese vám také spoustu skvělých výhod. Takovou službu vám nabízí innogy, dodavatel elektřiny a plynu. Novým stěhujícím se zákazníkům nabízíme k přepisu energií jistotu každoročního poklesu cen elektřiny a plynu a pojištění domácnosti na rok zdarma. A skvělá zpráva na konec – přepis energií se dá vyřídit snadno z pohodlí domova na prepisenergii.cz.

Autor: innogy Česká republika

Třídíme, vyhazujeme, balíme

Na řadě je fyzicky nejnáročnější část stěhování, a to třídění všech věcí, které jste za dobu strávenou na dosavadní adrese nashromáždili. Na druhou stranu je právě tohle také fáze velmi očistná. Konečně se zbavíte nepoužívaných maličkostí naházených vzadu ve skříni, poloviny nikdy nenošeného šatníku nebo starých kusů nábytku. To, co s vámi nepojede do nového, vám může prodejem trochu vylepšit rozpočet nebo udělat radost někomu obdarovanému.

Autor: innogy Česká republika

Hlavně nevynechat úřady a instituce, ať nejsou zbytečné poplatky

Co musíte rozhodně udělat? Vždy nahlásit změnu adresy na městském úřadě, ve zdravotní pojišťovně a na dalších důležitých místech. Pokud si s sebou berete i televizi, nezapomeňte dát vědět svému provozovateli telekomunikací o přesunu na novou adresu. Odečty stavů na vodoměru, elektroměru a plynoměru jsou též velmi důležité. Tak – a teď už stačí jen povolat stěhováky, děti a zvířectvo půjčit babičce nebo známým a můžete se konečně se vší parádou odstěhovat.

  Advertisement