Už za života se Jana s otázkami ohledně zakládání rodiny a vlastních dětí často setkávala. „Odpověď je celkem prozaická. Netřeba za tím hledat nic víc než to, že jsem se na roli matky v podstatě nikdy necítila," vysvětlovala otevřeně v knize Zahoď starosti (pojmenované podle jednoho z jejích největších hitů) spisovatelky Mariky Studeničové.

Mateřství tak nakonec obětovala své pěvecké kariéře. „Odkládala jsem to, říkala jsem si potom, potom. Dala jsem přednost životu zpěvačky před rodinou. Ne kvůli slávě, ale kvůli způsobu života," přiznala Kocianová s tím, že svůj podíl na tom mělo i to, že nejprve neměla muže, s nímž by děti vychovávala.

Názor ale nezměnila ani poté, co v roce 1969 potkala svou životní lásku. „Když jsme se s Jožim dali dohromady, on už dítě měl, dcerku Elenu, tak mi to tak nechybělo," objasnila Jana, která se za Josefa provdala teprve po letech, v roce 1990. V té době jí už ale bylo 44, a tak už vlastní děti v podstatě nebyly na pořadu dne.

Zpěvačka, která nazpívala například hit Nekonečná láska či s Karlem Gottem pěla Je krásné lásku dát, ale nikdy nelitovala, že se nestala matkou. S dcerou svého muže měla prý velmi dobrý vztah, ale s drobotinou přišla do styku i jinak. „Když ke mně přišly kamarádky s dětičkami, užila jsem si jich dost. Mám taky synovce, kteří k nám chodívali, spávali u nás," dodala v knize Kocianová, která v noci z neděle na pondělí naposledy vydechla. Podle rodiny podlehla dlouhému boji s rakovinou.

VIDEO: Kociánová byla klíčovou ženou v životě Gotta. Ten se sám před časem bál nejhoršího: Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

 

Fotogalerie
22 fotografií