Se Štaidlem Zelenková řadu let také spolupracovala, jelikož byla sólistkou Katla Gotta (79). Právě to, co dvojici dalo dohromady, ji ale také rozdělilo! „Mohla za to práce," přiznála v rozhovoru pro Nedělní Aha! Jitka.

„V roce 1986 za mnou přišel tehdejší manažer Ivety Bartošové s tím, že Iveta chce opustit Kroky Františka Janečka, má ráda moje písničky a chce změnu. Poslala jsem je za Láďou Štaidlem. Do toho se zapojila agentura Pragokoncert. Iveta v té době začala chodit se zpěvákem Michalem Penkem a přišli s tím, že by chtěli, abychom udělali program ve třech," vyprávěla s tím, že ona dlouho váhala a nechtěla přijít o svůj sólový program. Když na tom ale Štaidl trval, postavila si hlavu a raději odešla. „Nebudu radši v týmu a jdu pryč, protože já tohle dělat nechci,“ řekla prý tehdy.

To se ale Ladislavovi samozřejmě nelíbilo. „Rozešli jsme se jak pracovně, tak soukromě. I když to slovo rozchod nerada používám," prozradila Zelenková s tím, že on byl tehdy ale ženatý a měl rodinu, kterou velmi ctila. „Špatně se mi o tom mluví s ohledem na jeho soukromí, ale on sám se tím netají, takže o tom teď, po letech, mluvit můžu," říká interpretka písní Když se narodíme či Bez lásky láska není.

„Tehdy zahrála roli jeho mužská ješitnost a to, že on o všem rozhoduje. Ale rozhodně to nemá souvislost s jeho následným vztahem s Ivetou Bartošovou. Byla jsem od kapely už rok pryč, než spolu začali chodit,“ objasnila. „Vím, že jsem tehdy udělala dobře. Ale s Láďou jsme spolu dlouho nemluvili, dobrých deset let.“

Dávná zášť mezi exmilenci je už ale údajně dávno pryč. „Jsme přátelé a dobře spolu vycházíme. Když máme čas a je příležitost, rádi se vidíme," tvrdí Jitka s tím, že se baví o hudbě. Přesto si však vykají! „To je hra. Docela příjemná hra.  S Láďou si vykáme pořád, ale teď už bych to cítila na tykání. Vždyť už se známe asi pětačtyřicet let!“ dodala se smíchem zpěvačka, která si takhle vykala dlouho i s Gottem. Když po jejích padesátinách přešli na tykání, vůbec jim to prý nešlo!

VIDEO: Jitka Zelenková: Za socialismu jsem vydělávala halíře! Dnes by to byly miliony!

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenková: Za socialismu jsem vydělávala halíře! Dnes by to byly miliony! David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
48 fotografií