Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smutný konec: Žirafí rodinu po útoku v parku stěhovali. Mládě cestu nepřežilo

Autor: nkov - 
23. září 2018
13:58

Po nedávném útoku žirafy na americkou vědkyni se synem, kteří se v té době procházeli nedaleko svého domu v Jihoafrické republice, bylo zvíře i se svým mládětem převezeno do jiné části parku. Žirafí mládě cestu ale nepřežilo. 3. září se otec rodiny Dr. Sam Williams vrátil domů z běhu, kde byl svědkem útoku samice žirafy na jeho manželku Katy Williamsovou (35) a jejich syna Finna (3). S těžkými zraněními byla dvojice dopravena do nemocnice, kde se pomalu zotavují.

Manažer parku Riaan Cilliers sdělil v prohlášení, že „byla splněna veškerá opatření a dodrženy veškeré právní předpisy.“ Dodal také, že celý personál parku byl zdrcený ze zprávy o smrti mláděte. Podobné útoky jsou podle jeho slov vzácné a nezvyklé chování žirafy bylo nejspíš způsobeno strachem o mládě, kdy Williamsovou se synem mohla vnímat jako hrozbu, píše CBS News.

Katy i Finn se z útoku stále zotavují. Podle prohlášení parku se stav Katy zlepšuje každý den, s lidmi komunikuje psaním. Finn zůstává v umělém spánku, ale jeho zdravotní stav se také zlepšuje. Podle Mariny Bothaové, právničky rodiny Williamsových, podstoupila Katy „velmi dlouhou operaci“.

Přátelé rodiny spustili dobročinnou sbírku pro pomoc se zaplacením nemocničních a lékařských nákladů. Cílem je 40 000 liber (asi 1 140 000 Kč), zatím se vybralo kolem 12 000 liber (asi 340 000 Kč).

Lucio1 ( 23. září 2018 14:35 )

Na žirafy bych rád nějakou kačku pustil...

Zobrazit celou diskusi