Čakovické posvícení se uskuteční 29. září, přičemž jeho slavnostní zahájení bude formou mše svaté v kostele sv. Remigia v 10 hodin. Následovat bude zajímavý doprovodný program, a to jak poučný, tak i zábavný.

Nejen že se kostel v ten den otevře veřejnosti, proběhne od 11 hodin také přednáška o jeho historii. Zároveň se budete moci stavit u kněze Stanisława Góry, kterého budete mít možnost pozeptat se na „vše, co jste chtěli vědět o církvi, ale báli jste se zeptat.“ A samozřejmě nejen na to.

Mecheche až do noci

Odpolední program na náměstí Josefa Berana bude zasvěcený živé hudbě a nejrůznějším představením. Kupříkladu ve 13:20 zahraje sdružení Bona Fide své divadelní Rozprávky. Po nich následuje Igor Šebo, který předvede recitál oblíbených písní Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého.

V Čakovicích proběhne 29. září posvícení. Na co se mohou návštěvníci těšit?
Autor: ÚMČ Praha-Čakovice

Večer se návštěvníci posvícení dočkají koncertů známé folkové a country rockové kapely Holokrci, které v 18 hodin doplní věhlasní Plastic People of the Universe. Ve 22 hodin, kdy hudba na chvíli utichne, se budete moci těšit na zajímavou barmanskou show Ladies Flair Teamu. Radovánky se přitom protáhnou až do opravdu pozdních hodin. Program by měl končit v první ranní hodinu následujícího dne.