Režisér a producent Petr Jákl (45) obsadil do svého bijáku s půlmiliardovým rozpočtem nejen hollywoodské hvězdy Bena Fostera (37) či Michaela Caina (85), ale také české olympioniky. Zatímco desetibojař Roman Šebrle (43) představuje jednoho z nejbližších Žižkových spolubojovníků, pětibojař Svoboda vyfasoval roli jeho protivníka.

„Je to nájemný vrah, takže záporák, což mi přijde zajímavé,“ raduje se sportovec. Vítr z plachet mu ale zmizel, jakmile se dozvěděl, že by neměl pochodovat jen v zablácených škorních, ale dát i nohy do třmenů. „Měl jsem původně jet i na koni, ale protože jde o specifickou jízdu, vyžadovalo by to výcvik, na který jsem neměl čas. Takže nakonec jen zabíjím kopím,“ vysvětlil David.

„Měl jsem trochu obavy, že když se jako amatér přimotám do velké skupiny profíků, mohl bych je nějakým způsobem brzdit nebo zklamat. Bál jsem se, že by se záběry kvůli mně musely opakovat víckrát,“ tvrdí. Možná má ale ještě v čerstvé paměti nešťastný parkurový závod v brazilském Riu de Janeiro v roce 2016, kde ho vypekla divoká kobyla a poslala Davida dvakrát k zemi. „Bylo to trošku rodeo,“ nadával tehdy Svoboda. Nejspíš nechce znovu pokoušet osud a válet se v bahně před hollywoodskými hvězdami...

Video
Video se připravuje ...

Producent Petr Jákl: Velkofilm Žižka ho stojí půl miliardy! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
20 fotografií