Tady ho máte ve svém šlapacím voze, to mu bylo šest let,“ ukazuje herečka fotku svého muže, která doposud ležela jen v rodinném archivu.

Oprášila ji proto, že Mototechna slaví 6. narozeniny a Žilková je už několik let tváří téhle značky. Jak sama poznamenala, dává to logiku. „Jsem ročník 61 a Mototechnu, tu původní samozřejmě, pamatuju. Můj tatínek mě jako dítě posílal do Mototechny stát frontu na těsnění.“

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková o fotce svého manžela Jan Jedlička

Vzpomínka na tatínka

Žilková pak vzpomněla, jak její otec Václav Žilka kromě hudby miloval také auta. Tatínek byl velký automobilista a říkával: Že jsem špatný flétnista, to snesu, ale že jsem špatný šofér, to nesnesu. No a stejného automobilistu jsem si potom vzala i já,“ vzpomněla Veronika Žilková a jako důkaz ukázala veřejnosti právě fotku malého Martina Stropnického, kterak si to šlape v autíčku značky Mototechna.

Martin Stropnický v autíčku Mototechny.
Autor: Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

Bezmála 50 tisíc prodaných aut

Prodejce zánovních aut Mototechna letos do srpna zvýšil prodej v ČR a na Slovensku o 29 procent na 8000 vozů. Celkově za šest let fungování ve skupině AAA Auto prodala 48.000 aut. Průměrná cena automobilu prodaného v Mototechně je 416.000 Kč, což je o 9000 víc než loni, a nejčastěji jde o modely Škoda Fabia či Rapid a Hyundai i30.

Nejžádanější automobily jsou ve variantě hatchback, s benzinovým motorem, s manuální převodovkou a v bílé barvě, uvedla společnost. Letos chce Mototechna dosáhnout 12.000 prodaných aut, což by představovalo překročení 51.000 prodaných aut za celou dobu fungování firmy. Nejmladší novinkou firmy spuštěnou v tomto roce je značka Mototechna Drive, která se orientuje na pronájem nových vozů. Nabízí je za nájemné od 5000 korun měsíčně.

Auto po Havlovi

Značka Mototechna Classic pro prodej investičních vozů, která funguje od letošního března, prodala například Lancii Kappa pro prezidentu Václavu Havlovi, Ford Mustang ze šedesátých let, pickup Ford Ranchero z roku 1972 i několik veteránů z éry socialismu. Aktuálně nejdražším vozem v nabídce je s cenou 8,5 milionu korun Jaguar XK120 z roku 1949.

Mototechna také pro celou skupinu AAA testuje novinky z inovační laboratoře AuresLab, která svou činnost zahájila letos v lednu a zastřešuje a zavádí inovace skupiny do praxe. Celá síť AAA Auto ročně zobchoduje přes 75.000 vozů v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku.

Fotogalerie
20 fotografií