Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž chtěl vyzkoušet neprůstřelnou vestu. Padl k zemi s vážným zraněním

Autor: msj - 
19. září 2018
20:07

Člen proruské milice chtěl z bezprostřední blízkosti otestovat integritu neprůstřelné vesty. K jeho neštěstí asi nevěděl, že vesta není stoprocentní ochrana. Po výstřelu se sesunul na zem s vážným zraněním břicha.

Nepotvrzené zprávy ze sociálních médií uvádí, že celý incident skončil fatálně. K testu neprůstřelné vesty mělo dojít na Ukrajině. Na šokujících záběrech můžeme vidět mladého muže, kterého ukrajinská média nazvali „Domovoj“. Ten na sobě má černou neprůstřelnou vestu a proti sobě drží ruční zbraň typu Stečkin. Kameraman na videu popisuje, že stejnou neprůstřelnou vestu nosí ruské speciální jednotky.

Poté si muž namíří pistoli na břicho a zařve „nasr*t na Donbas!“ a střelí se do břicha. Téměř ihned se složí na kolena a pistoli zahodí. Kameraman se mu dokonce v jednu chvíli směje: „Vypadá to, jako kdyby umíral. On umírá.“ Poté se o svého kamaráda začali strachovat a všimli si, že je zraněný. Krátce na to vypnuli kameru a přestali natáčet.

Podle zpráv ze sociálních sítí měl Domovoj svému zranění podlehnout, uvádí britský Daily Mail. Tato informace ale zatím nebyla oficiálně potvrzena. Vojenský expert Mikhail Bratskov vysvětlil, že se do vesty střílelo z moc velké blízkosti.

I kdyby střela neprošla vestou, kinetická energie té kulky by mu snadno roztrhla orgány,“ komentoval. Domovoj byl údajně členem milice podporující ruská vojska v Doněcku, která intervenovala na východní Ukrajinu v roce 2014.

Zobrazit celou diskusi