Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Veronika porodila na předním sedadle: Najednou jsem uviděla hlavičku! Nic jiného mi nezbylo, říká

Autor: shp - 
19. září 2018
12:20

Veronika (30) z Plané u Mariánských Lázní chtěla přivést svého třetího potomka na svět doma s pomocí porodní asistentky. To se jí nepovedlo. Její syn Maxmilián, kterého má s partnerem Josefem, se nakonec narodil v autě. Veronika promluvila o netradičním zážitku a popsala, co všechno prožila.

Veronika má z předchozího vztahu dvě děti. S porody má tak mnoho zkušeností, přesto nyní zažila něco, co rozhodně nečekala. Když se vydali s Josefem do nejbližší porodnice v Chebu, přišli na ni poslíčci už na cestě.

Ještě než stačil táta zavolat záchranku, bylo dítě na světě. Chlapeček dostal jméno Maxmilián. „Najednou jsem uviděla hlavičku. Nic jiného, než porod dokončit, mi nezbylo,“ popsala pyšná máma novorozeného chlapečka TV Nova. Dítě po narození vážilo 3820 gramů.

Celý porod proběhl hladce a obešel se bez komplikací. Máma i synek jsou v pořádku. „Tatínek byl moc šikovný, vše skvěle zvládnul. Maminka samozřejmě taky. Buďme rádi, že je vše v pořádku,“ řekla vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení chebské nemocnice.

Největší hrdinka je moje přítelkyně, která to všechno zvládla absolutně na jedničku,“ řekl Josef. Odborníci vyzývají, aby v obdobných případech rodiče nepropadali panice. Nutné je zavolat záchrannou službu, která hodně pomůže i po telefonu.

mazliva.samicka ( 19. září 2018 15:11 )

Mnojo v dnešní době se všichni chtějí jenom výhodně kamarádit..

Antonin Blaha ( 19. září 2018 12:33 )

 Opet pritelkyne?Zvlastni doba🤔🤔🤐

Zobrazit celou diskusi