Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dominika (†21) unesl a utopil v žumpě na Karlovarsku: Obžaloba odhaluje odporné detaily

Autor: dce - 
17. září 2018
10:12

K otřesnému zločinu došlo již před devíti měsíci. Jaromír Š. (46) podle policie omámil a odvezl teprve jednadvacetiletého Dominika P. k ruině domu na Karlovarsku. Tam ho vhodil do žumpy a otvor přikryl těžkým poklopem. Z obžaloby, kterou přinesl deník Právo, vyplývají nechutné detaily vraždy.

Dominika v druhé půlce ledna začala postrádat jeho rodina, doma nebyl, ale jeho vůz stál před domem. Stopy dvou osob a dalšího auta v čerstvě napadaném sněhu ovšem napovídaly, že mladík s někým odjel pryč. Díky palubní kameře, kterou měl Dominik stále zapnutou ve voze, zjistili, že k domu přijel Jaromír Š. - Dominikův známý.

„Na záznamu bylo vidět, že před domem stojí Mírovo auto. Potom Míra vylezl ven, rozhlédl se doprava i doleva, jestli někdo nejde, a vrátil se zpět do baráku. Pak je vidět, jak do záběru kamery přichází Míra, který drží za ramena vrávorajícího Dominika. Oba došli k autu, Míra otevřel zadní dveře a Dominika šoupl dovnitř, zabouchl a odjel pryč," popsal Právu obsah nahrávky jeden ze svědků, kteří ji měli možnost zhlédnout.

Jaromír zamířil na Karlovarsko poblíž obce Kyselka k opuštěnému stavení, které dřív vlastnil. Věděl, že v ruině bude moci dokonat odporný plán a nikdo ho zde nevyruší. Dominika shodil do žumpy, která byla z půlky plná výkalů. Otvor přikryl poklopem a odjel.

Mladíka našli policisté až po třech dnech, na stopu je přivedl signál z jeho telefonu. Bohužel už ho nestihli zachránit. Pitva odhalila, že se Dominik utopil. Jeho smrti ale předcházelo šílené utrpení. Soudní lékař na jeho těle zachytil tržné rány a oděrky, jak se mladík patrně pokoušel dostat ze žumpy ven. 50kilovým kovovým deklem ale nedokázal pohnout. „Vzhledem k tomu, že byl celou dobu při vědomí, lze způsob jeho usmrcení hodnotit jako zvlášť trýznivý,“ konstatoval soudní znalec.

A motiv? Dominik žil jeden čas v domácnosti spolu s Jaromírem, jeho partnerkou a jejich dvěma dětmi. Během té doby byl údajně svědkem sexuálního zneužívání sedmileté holčičky - agresorem měl být právě Jaromír. Ten se rozhodl nepohodlného svědka zbavit bestiálním způsobem.

Na Dominika chtěl navíc svést vinu za zneužívání. Své - tehdy už bývalé - partnerce poslal SMS zprávu z Dominikova telefonu, s falešným doznáním mladíka. Právě tato zpráva ale patrně policii odhalila lokalitu telefonu a potažmo i Dominika.

Policisté z žumpy vylovil spolu s mladíkem i mrtvolu psa, kterou sem Jaromír podle všeho zahodil již v minulosti. Za nechutnou vraždu muži hrozí 20 let nebo i výjimečný trest.

moudivlacek ( 17. září 2018 12:23 )

Já jen doufám, že všichni ti potomci nejsou takoví debilové jako ty.

Monikay ( 17. září 2018 11:50 )

Nejlépe ho strčit do té žumpy taky

moudivlacek ( 17. září 2018 11:20 )

Jak si ti šmejdi schovávají hlavu, tenhle div se nezavrtá pod zem - bojí se zbabělec, aby ho někdo nepoznal a nedal mu nakládačku. Třeba táta oběti po tom, co jí udělal.

majka60 ( 17. září 2018 10:52 )

Je to hnus co ten šmejd provedl. Zaslouží si v tomhle případě doživotí a ne, aby mu nějaký nový pan prezident dal milost. Trest smrti zde chybí.

lalia ( 17. září 2018 10:41 )

Viníka,zrůdu je třeba trýznit a potom hodit do kanálu jak on to udělal.Na co ho živit v kriminálu.Z něho nikdy nebude dobrý člověk-je to lidská zrůda!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání