Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Brali jsme se mezi tanky!“ Znali se už jako děti, teď Kuberovi oslavili zlatou svatbu

Video se připravuje ...
Autor: bud - 
15. září 2018
16:01

Padesát let spolu a teď do toho „praštili“ podruhé! Senátor a primátor Teplic Jaroslav Kubera (71, ODS) s manželkou Věrou (70) v sobotu slavnostně obnovili svůj slib. Polibku i výměně nových prstýnků přihlížely dospělé dcery i vnoučata. „Jsme stará škola, proto jsme spolu vydrželi,“ řekla po obřadu Blesku paní Věra, zatímco si její choť, vášnivý kuřák, odskočil na cigaretku.

Politik se ženil 13. září v roce 1968, pár dnů po začátku okupace Československa. Cestou na svatbu se tak svatebčané doslova „proplétali“ mezi sovětskými vojáky a tanky.

„Projížděli jsme městem na tehdejší národní výbor v doprovodu transportérů s bílou čárou. Jeli jsme v černém mercedesu, což je iritovalo. Nebylo to úplně příjemné,“ vzpomíná Kubera s tím, že od svatebčanů dostali hned několik humorných protiokupačních básniček.

Poznali se už v dětství, ona chodila do první a on do druhé třídy. „Rodiče spolu kamarádili, takže jsme spolu vyrůstali a potom to vyplynulo do manželství,“ řekla paní Kuberová. Přestože ji manžel občas vytáčí a často není doma, větší krizi neměli. „Já se nerada hádám a spíše mlčím. Ale na rozvod to nikdy nebylo.“

Dělají si naschvály

„Rozmíšky občas byly, ale my jsme takoví vtipálkové. Uvařím jí třeba vajíčko natvrdo, dám jí ho mezi ty normální a ona se diví. Ona mi zas místo tenisových raket sbalí nějaké noviny a myslí si, že nebudu hrát,“ popisuje Kubera, který je rád, že manželství ustálo i jeho více než čtvrt století trvající politickou kariéru.

Senátor Jaroslav Kubera s manželkou Věrou po 50 letech obnovili manželský slib (15.9.2018) Senátor Jaroslav Kubera s manželkou Věrou po 50 letech obnovili manželský slib (15.9.2018) | Blesk/David Malík

„Její maminka byla taková dobrá duše, která zachránila každý problém, takže ona má kromě mojí ženy největší zásluhu na tom, že to vydrželo,“ dodává.

Slavnostní obřad proběhl v sobotu ve 13 hodin. Původně měl tento termín zarezervován motorkářský pár, ale v jednáních zběhlý Kubera je umluvil, aby svou svatbu posunuli. Na oplátku jim předal láhev alkoholu.

Podívejte se v galerii, jak to na obřadu vypadalo:

sensadrak ( 1. ledna 2019 18:08 )

oldedek ( 16. září 2018 10:19 )

Hele Věruš, že tomu Tvýmu exotovi strašně smrdí z huby - je asi odvaha se odhodlat dát mu pusu, viď ...

PPP150W ( 16. září 2018 08:43 )

Otázkou zůstává, z čeho se hulilo víc. Jestli z hlavně tanku, nebo z hlavy pana Kubery.

debruska ( 16. září 2018 03:50 )

Ani 13.9.1968 tanky v Teplicích nebyly. Jsem přehlédla datum.

debruska ( 16. září 2018 03:45 )

Zase chce být zajímavý.14.9.68 tanky v Teplicích nebyly. Jen projížděly v srpnu dál směr Praha. Hlásá bludy jako vždycky. Každý tank, či jiná spojenecká vozidla musela projet od Cínovce naší ulicí, která je v blízkosti obřadní síně v Teplicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa