Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Video hrůzy: Kamioňák si hrál s telefonem, rozmačkal auto s matkou a dětmi

Autor: DH - 
15. září 2018
14:27

Z videa z roku 2015 vám bude nevolno i dnes. Polský řidič kamionu si na něm hraje s telefonem, místo aby koukal na cestu. A právě kvůli této chybě doslova rozdrtí osobní vůz, který před ním zastavil v koloně. Ve voze zemřela matka a její tři děti. Video propagují pozůstalí, aby varovali každého, kdo si bude chtít za volantem hrát s telefonem.

Telefonovat za volantem je závažný přestupek, přesto ho v Česku páchá pořád víc a víc řidičů. Bohužel, tento jev je celosvětový a právě kvůli jeho důsledkům vzniklo video, ze kterého doopravdy mrazí v zádech.

Na něm můžeme vidět tragickou nehodu kamionu, který řídí Tomasz Kroker, původem z Polska. Stačí, aby jen chvíli nedával pozor, a na telefonu si hrál s muzikou, jak později i vypověděl u soudu. Když pak zvedne hlavu, je už pozdě, aby zareagoval.

V plné rychlosti vletí do kolony stojících vozů a první z nich rozmetá téměř na padrť. V autě umírají čtyři lidé. Tracy Houghtonová (†45), její syn Ethan (†13) a Joshua (†11). Umírá také dcera partnera Tracy, jedenáctiletá Aimee Goldsmithová. A právě její tatínek, Mark Goldsmith, byl tím, který vše na vlastní oči viděl a mohl na video popsat, jak hrozné je přijít o rodinu kvůli používání telefonu za volantem.

Na snímku, který má lidi především varovat, mluví i matka malé Aimee a otec Ethana a Joshui.

„Nepoužívejte telefony za volantem. Zabijete sebe, nebo někoho jiného,“ říká na videu Kate Goldsmithová. „Někdy jedu a vidím řidiče, jak koukají do telefonu, a strašně mě to štve. Kdyby tak viděli tu zkázu, kterou to napáchalo v mojí rodině nebo i v ostatních rodinách. Dělají ze svého řízení potencionální zbraň. Je to strašné,“ dodává se smutkem a zlostí na tváři.

Tomazs Kroker za zabití čtyř lidí dostal ve Velké Británii desetiletý trest odnětí svobody. Život to ale nikomu nevrátí.

priserak77 ( 15. září 2018 17:38 )

Bohužel u nás se takhle jezdí normálně, jezdí ucha, kterým ještě teče mlíko po bradě. Řešení však neexistuje, je nedostatek kvalitních řidičů, policie chrápe někde za bukem. Naše soudy to už kapitola sama pro sebe, jako tuhle ten Slovinský kamioňák, 3 promile a jede, sice ho odsoudí, ale udal falešnou adresu a zdrhnul domů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání