„Hrozí mu vysoký trest a je obava, že na svobodě by se mohl skrývat. Navíc nemá stálé bydliště,“ řekl soudce Luboš Patzenhauer. Milan N. bydlel na ubytovně v 1. patře v pokoji, kde začalo hořet. V té době měl být údajně opilý. „Oheň vznikl od hořící svíčky a následně se rychle rozšířil konstrukcí ubytovny,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

U mrtvoly se zkoumá DNA

Když oheň zachvátil ubytovnu, senior nahý vyběhl ven. I jeho plameny popálily na rukou. Druhý den našli hasiči ve vyhořelé ubytovně lidské tělo. Policie nechce říci, jestli šlo o muže či ženu. „Ověřujeme totožnost. Jistotu přinesou až znalecká zkoumání těla včetně analýzy DNA,“ dodala Burešová.

Spekuluje se o tom, že mrtvola patří mladší ženě ze Slovenska, která údajně měla v pokoji na ubytovně spát před odpolední či noční směnou. „Její přítel šel v úterý ráno, když začalo hořet, na ranní. Dorazil sem a pak se jí nemohl dovolat. Seděl tu pak a celý se klepal,“ řekl Blesku muž, který na ubytovnu často chodil za kamarády.

Co se stalo?

Ubytovna plná lidí začala hořet v úterý před osmou ráno. Lidé tak vyskakovali z oken, jiné zachraňovali po žebřících hasiči. „Dva byli v ohrožení života. Celkem jsme ošetřili dvanáct lidí. Z toho dva hasiče, Jedenáct jsme jich převezli do nemocnice,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha. Pomoc lidem z ubytovny poskytlo město a převezlo je do svého krizového centra, aby jim zajistilo náhradní ubytování.