Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragická smrt vojandy Aďky (†21): Proč se rozhodla ukončit život skokem pod vlak?

Tragická smrt vojandy Aďky (†21): Proč se rozhodla ukončit život skokem pod vlak? (Ilustrační foto)
Tragická smrt vojandy Aďky (†21): Proč se rozhodla ukončit život skokem pod vlak? (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: rc - 
12. září 2018
18:03

Na tenhle pohled nikdy nezapomene! Strojvedoucí (60) mezi stanicemi Prešov a Velký Šariš v pondělí večer uviděl na kolejích sedět dívku. Pohotově zatáhl za brzdu, ovšem už bylo pozdě. Tragicky zesnulou dívkou byla mladičká vojanda Aďka (†21).

Aďka pocházela z města Stará Voda. Byla krásná a život měla před sebou. Nikdo z jejích známých nedokáže pochopit, proč se rozhodla vzít si život tak strašlivým způsobem. V pondělí večer ji srazil vlak mezi stanicemi Prešov a Velký Šariš.

Strojvedoucí, který ji uviděl sedět na kolejích, se snažil tragédii zabránit a rychle zatáhl za rychlobrzdu, ovšem bylo pozdě. „Ohledávající lékař konstatoval smrt na následky devastačních poranění neslučitelných se životem. Byla nařízená soudní pitva,“ řekla pro server Pluska.sk prešovská krajská policejní mluvčí Jana Ligdayová.  

„Máma Aďky nechtěla uvěřit, že by její dcera něco takového udělala. Byla krásná, úspěšná, pocházela ze spořádané rodiny. Maminka je prodavačka v naší obci a otec lesník, ten vypěstoval u děvčete pozitivní vztah k přírodě a myslivosti. Skutečně nebyl důvod na to, aby skákala pod vlak,“ řekla jedna z obyvatelek dívčina rodného města.

„Přátelé a příbuzní až teď pochopili, proč jim Aďa poslala textové zprávy, v kterých jim psala, že je má ráda. Stalo se to několik hodin před tragickým okamžikem. Na jejich zpětné telefonáty však už nereagovala,“ řekla.

Krásná blondýnka byla profesionální vojandou. „Zhruba před dvěma lety šla na konkurz a uspěla. Působila a bydlela v Prešově, kde měla k dispozici jednopokojový služební byt. Je to strašná rána nejen pro rodiče a bratra Michala (25), ale pro náš všechny – ve městě žije jen 202 obyvatel, a tak jsme opravdu jako jedna velká rodina,“ řekla obyvatelka Staré Vody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání