Ceduli s nápisem „Chci cirkusy bez zvířat“ už na svém profilu sociální sítě zveřejnila v minulosti manželka Tomáše Kluse Tamara Klusová, a teď se přidala i Patricie Solaříková. A má k tomu hned několik důvodů.

Protože se jedná o týrání zvířat! Protože nechci, aby si děti myslely, že je normální medvěd na kole nebo tygr proskakující obručí! Protože jsou zvířata nucena k nepřirozeným aktivitám! Protože jsou zvířata v cirkusech degradována na loutky pro lidské pobavení! Protože tam žijí ve stísněných podmínkách! A tisíce dalších důvodů!“ rozhořčila se herečka a apelovala na ostatní, ať se do kampaně zapojí také.

Jenže místo pochopení se dočkala opačných názorů. „Doteď jsem Vám fandil, podporoval snahu při výcviku psů... Ale tímto jste se degradovala na úroveň šiřitele (ať už vědomého či nevědomého) obsahu, který si nezadá s ruskými dezinformačními weby. Svoboda zvířat je u nás v tomto jedna z nejhorších. Bylo by fajn si o problematice něco zjistit (pokud možno osobně) a neházet všechny do jednoho pytle,“ napsal Patricii jistý fanoušek.

A přidávali se ostatní. „Jako sorry, ale v tom případě lobuj i za Zoo. To se ti nezdá týrání? Tohle jsou stejně nesmyslné protestace, s tím nic neuděláš,“ psala jiná fanynka. „Já cirkusy nějak moc neřeším, ale říkám si, že aspoň ten Berousek (odmysleme si teď na chvíli aktuální kauzu, která je bohužel pošpinila) by nemusel byt špatný vzhledem k té dlouhé tradici,“ podotkla další. „Cirkus bez zvířat by byl jako divadlo bez herců, to by se paní Solaříkové blbě hrálo, že ty blbiny,“ vyjádřil svůj názor jistý muž.

A takových, co se neztotožnili s názorem Solaříkové, bylo spoustu. Naštěstí pro ni se ale našlo mnohem víc těch, kteří její názor podpořili. Pod jejím příspěvkem se strhla ohledně cirkusu se zvířaty velká diskuze, a i když leckdy negativní, alespoň se o tomto tématu mluví, a o to herečce primárně šlo.

VIDEO: Patricie Solaříková: Depresi z tloušťky jsem zajídala čokoládou!

Video
Video se připravuje ...

Patricie Solaříková: Depresi z tloušťky jsem zajídala čokoládou! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
22 fotografií