Obchod s parfémy na Zličíně má buď pořádnou smůlu, nebo se stal terčem systematického vykrádání. Navštívily ho totiž dvě různé dvojice mužů, které odsud odnesly voňavé produkty bez zaplacení. Případy se odehrály v Řevnické ulici v Praze 5.

„První případ se stal na konci června. Na kamerových záznamech je vidět dva muže, kteří využili situace, kdy se zaměstnankyně obchodu věnovaly jiným zákazníkům a bez okolků si v nestřeženém okamžiku jeden z nich dal do tašky několik parfémů za bezmála pětadvacet tisíc korun. Druhý celou ‚operaci‘ kryl svým tělem,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Další dvojice zlodějů do prodejny nakráčela o několik týdnů později. Tentokrát se oba muži snažili působit nenápadně tím, že při krádeži telefonovali, společně však přitom plnili tašku drahými voňavkami.

„Zatímco jeden tašku otevřel, druhý do ní nastrkal vystavené zboží za bezmála čtrnáct tisíc korun. Poté obchod opustili. Ani v jednom případě za vybrané zboží nezaplatili. My teď po jejich identitě pátráme. Pokud je na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohli nacházet, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ dodal k událostem Jan Rybanský.

Fotogalerie
11 fotografií