Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bikesharing na Slovensku: Kola na ulicích vydržela jeden den!

Autor: msj - 
10. září 2018
16:20

Vandalové v Bratislavě neznají slitování. Hned druhý den po zahájení projektu bikesharing, tedy sdílení jízdních kol, už se výtržníkům povedlo osm kol zničit. Město na tento projekt čekalo dlouhé roky. Kdo ponese odpovědnost?

Odmontované šlapky a zničené přehazovačky. Právě tak dopadlo několik kol hned druhý den od zavedení projektu bikesharing, o který Bratislava tak dlouho usilovala. Podle provozovatele služby šlo o cílený útok. Od pátku bylo poškozeno minimálně osm žlutých kol, která byla zaparkována v dokovací stanici.

Žlutá kola se v bratislavských ulicích objevila už v pátek. Do provozu bylo uvedeno více než 550 kusů. Většina turistů a obyvatel službu uvítala. Bohužel se najdou ale i tací, kterým kola překážela.

Lidi je neničí jen nám, ale hlavně těm, kteří chtějí bikesharing využívat,“ řekl provozovatel firmy Slovnaft Bajk, která kola zajišťuje. „Někdo zničil přehazovačky, odmontoval šlapky a jiné. Počet zničených kol může být ještě vyšší,“ dodal.

Své k tomu řekl i primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Prosím, zastavme ničení bikesharingu, vždyť je to krásný projekt pro všechny. Stojí za ním práce mnoha lidí, kteří chtějí ekologičtější a lepší metropoli,“ vyzval občany a nabádal případné svědky, aby ihned kontaktovali policii.

Wolverine ( 12. září 2018 08:05 )

 Singhaja je uplne nutny pridavat nekam komentar a vsem ukazovat jakej si primitiv jednoduchej?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání