Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Limuzínu prezidenta smetl náklaďák v protisměru! Při jiné nehodě zemřel premiér

Autor: ČTK, lm - 
9. září 2018
17:49

Vážnou nehodu měla limuzína přepravující moldavského prezidenta Igora Dodona (43). Vůz, ve kterém cestoval s rodinou, smetl náklaďák v protisměru. Prezident podle moldavských médií utrpěl jen lehčí zranění, jeho matka však bojuje o život. Podobnou smůlu měl i další vysoký státník. Premiér Abcházie při tragické sobotní nehodě zahynul. Jeho vůz rovněž smetlo auto v protisměru.

Limuzína moldavského prezidenta havarovala v neděli nedaleko hlavního města Kišiněv. Z palubní kamery je patrné, že nehodu zavinil řidič náklaďáku, který náhle ze svého pruhu vyjel do protisměru. Tam se srazil s limuzínou prezidenta i vozem, který ho v koloně doprovázel. Jedno z aut následně skončilo na střeše.

Igor Dodon ve voze cestoval se svou matkou a synem. Prezident podle médií utrpěl lehčí zranění, jeho matka má však bojovat o život. Dodon stojí v čele Moldavska od prosince 2016, předtím vykonával funkce ministra financí a místopředsedy vlády.

Černý víkend pro státníky

Takové »štěstí« jako Igor Dodon však neměl předseda vlády gruzínské separatistické provincie Abcházie, Gennadij Gagulija (†70). V sobotu v noci přišel o život při tragické dopravní nehodě u hranic s Ruskem.

Automobil s premiérem jel v koloně vozů, jimiž se abcházská oficiální delegace vracela z návštěvy Sýrie, s níž Abcházie udržuje přátelské vztahy. Do premiérova vozu narazilo auto, které náhle vyjelo z protijedoucího pruhu do protisměru a které řídil mladý obyvatel Abcházie, řekl agentuře TASS náměstek ministra zahraničí abcházské vlády. Okolnosti nehody se podle něj vyšetřují.

Sedmdesátiletý Gagulija se stal abcházským premiérem letos v dubnu, tentýž post už zaujímal v letech 1995 až 1997 a 2002 až 2003. Od roku 2004 do letošního jmenování na post předsedy vlády byl šéfem Obchodně-průmyslové komory Abcházie.

Antonin Blaha ( 9. září 2018 18:41 )

 Na nahodu to moc nevypada ale treba se pletu😕

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání