V jeskyni, která je veřejnosti běžně nepřístupná, bylo zpočátku sice jen 8 °C. Klus přesto na pódium odvážně vyběhl bos. Když se po chvíli vydal mezi samotné návštěvníky, nemohl se vyhnout všudypřítomnému studenému lepkavému blátu. Mrazení z duchovního místa na něj ale nepřešlo.

Nejsem moc senzibilní člověk, takže necítím po příchodu na obdobná místa žádné chvění. Umím se naladit vždy jen na živé. Co se týče prostoru, tak jsem fascinovaný a plný obdivu k přírodě. K té historii to moc ale necítím,“ vysvětlil písničkář.

Jak vzápětí přiznal, bahno ho uchvátilo. „Miluji ho. Možná ani proto jsem necítil v chodidlech mrazení z tajemných rituálů. Naopak, byl jsem dost překvapený, že jsem se dost zapotil, ale to bylo lidmi. Když je jim dobře, vydávají teplo, asi jim tady evidentně tak bylo,“ dodal Klus s úsměvem.

Klusův koncert trval dvě hodiny. Došlo při něm nejen na tradiční hity, ale i na hodně inovativní texty, které návštěvníky rozesmály. Zpěvák se dokonce dočasně změnil i v tvrdého rockera a nezapomněl ani na pohádku o čarodějnici. „V jeskyni jsem zpíval poprvé a bylo to moc fajn, rád bych se sem někdy vrátil,“ přiznal po koncertě.

Tomáš Klus svým koncertem v Býčí skále potěšil návštěvníky, pobavil je i krátkou proměnou v tvrdého rockera.

Fotogalerie
14 fotografií