Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě tragédie na kolejích: Vlak zabil muže na Moravě, dalšího člověka u Příbrami

Autor: ČTK - 
9. září 2018
20:23

Rychlík v železniční stanici v Uherském Hradišti dnes srazil člověka. Kvůli nehodě nejezdily vlaky mezi Uherským Hradištěm a Ostrožskou Novou Vsí, informovaly České dráhy na svých internetových stránkách. V podvečer pak došlo k další tragédii, když provoz mezi Příbramí a Milínem na více než dvě hodiny přerušila další nehoda.

Při nehodě nebyl nikdo z cestujících ve vlaku zraněn. Hasiči cestující evakuovali pomocí dodávky,“ hlásila v neděli k nehodě v Uherském Hradišti mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Vlak Rx 892 tam smetl člověka, policie okolnosti srážky vyšetřuje.

Vlaky kvůli nehodě nejezdily mezi Uherským Hradištěm a Ostrožskou Novou Vsí. Vlakové soupravy jezdily po trati z Uherského Hradiště přes Kunovice a dál na Veselí nad Moravou.

Chodec v kolejišti u Příbrami zraněním podlehl

K další tragédii došlo u Příbrami, kde v neděli v podvečer srazil vlak člověka. Chodec utrpěl zranění, kterým podlehl, řekla ČTK policejní mluvčí Monika Schindlová. Nehoda se stala před 17:00. „Přijali jsme oznámení na linku 112, že je přejetý člověk v kolejišti u Příbrami,“ uvedla Schindlová. Náhradní dopravu zajišťovaly autobusy, provoz se podařilo obnovit v 19:15. I zde okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Rychlík dnes ráno v železniční stanici v Uherském Hradišti srazil člověka Rychlík dnes ráno v železniční stanici v Uherském Hradišti srazil člověka | archiv Blesku

Video: Řidič kamionu do cesty osobnímu vlaku, před dvěma lety na stejném přejezdu zemřel řidič traktoru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání