Dresy každoročně vychází z modrobílých barev Komety. „Nový je generální partner a znak lva, to je největší změna,“ sděluje kapitán Leoš Čermák a dodává, že se těší po dlouhé pauze na novou sezónu, cíle má tým nejvyšší.

Podobný názor jako kapitán Čermák má i útočník Martin Zaťovič. „Těšíme se moc na novou sezónu, už aby to začalo! Cíle máme v Kometě vždy nejvyšší. Dresy jsou pěkné každým rokem, ale hlavně, aby byly výherní,“ usmívá se.

Křest dresů se konal již tradičně na začátku září v rámci Dne Starobrna. Jedním z křtitelů byl i ředitel pivovaru Ondřej Koucký, který poukázal na souvislost křtu a mistrovského titulu: „Když jsme dres křtili poprvé, báli jsme se ještě o poháru mluvit. Loni jsme křtili zase - opět jsme mistři.“

Video
Video se připravuje ...

Kometa křtila dres. Markéta Malá

Martin Erat má delší volno

Po křtu následovala autogramiáda, které se účastnili téměř všichni hráči A Teamu. Nepřítomný byl ale Martin Erat, jehož role v nadcházející sezóně zůstává otazníkem. Medailista z olympiády i mistrovství světa bude mít delší volno.

Sedmatřicetiletý Erat sice nenastoupí do hokejových bojů ihned, ale v Kometě setrvává. „Martin Erat má dohodu s šéfem extraligového klubu Liborem Zábranským. Až bude chtít, připojí se k týmu,“ upřesnil aktuální situaci mluvčí Chylík.

Fanoušci si mohli potěžkat mistrovské poháry 

V rámci křtu se Brňanům naskytla unikátní možnost „osahat“ si mistrovské poháry. „Návštěvníci měli výjimečnou příležitost vyfotit se hned se dvěma poháry pro vítěze extraligy, které Kometa vyhrála v letech 2017 a 2018,“ řekla PR Ludmila Čechová.

"Hrozně jsem si užil, když jsem mohl potěžkat mistrovský pohár. Nezapomenutelný zážitek. Při křtu jsem stál samozřejmě v první řadě hned pod pódiem a mám podpisy všech hráčů," chválí se údajně největší fanoušek Komety Brňák Pepa Vávra.

Fotogalerie
13 fotografií