Kvůli čtyřnohým mazlíčkům oslovila několik svých kamarádek a kolegů z branže, a rozjela tak jeden z největších charitativních bazarů pořádaných na pomoc psům.

"Případy týraných pejsků, které jejich majitelé zmrzačili a následně nebyli ani adekvátně potrestáni, mě velmi rozčílily. U nás nejsou dost přísné zákony ohledně týrání zvířat, proto jsem se rozhodla pomoct jim alespoň takovým způsobem. S kamarádkami probereme skříně a vyřadíme krásné, téměř nenošené nebo úplně nové věci, ale i módní doplňky a sportovní potřeby, které pak budou k prodeji na bazaru pro psy. Ten proběhne v sobotu 15. září od 11.hodin v Písecké bráně na Praze 6," prozradila Blesk.cz patronka akce Iva Hüttnerová.

Pomoct psím kamarádům se zlomenou duší se rozhodla také řada dalších celebrit, včetně Lucie Bílé, Jany Šulcové, Haliny Pawlowské, Heidi Janků, Hany Mašlíkové, Václava Vydry s manželkou Janou Bouškovou a mnoho dalších.

Lucie Bílá (52) - zpěvačka

"Někteří lidé jsou na sebe zlí, ale můžou si to vyříkat, můžou se bránit, ale pejsek takovou možnost před člověkem nemá. Když jsem četla příběhy pejsků, pro které se tento bazar koná, běhala jsem po domě a měla chuť pro ně vyklidit celý svůj šatník," řekla nám Lucie Bílá s tím, že je šťastná, že i ona se může na této akci podílet.

Halina Pawlowská (63) - spisovatelka

Já mám hned dva důvody, proč jsem na tento bazar kývla. Za prvé miluji pejsky a jsem jimi stále obklopená a za druhé miluji Ivu Hüttnerovou a přeji jí, aby se ta akce povedla a byla šťastná a pak budu šťastná i já. Pro pejsky do bazaru jsem vyřadila takové pěkné lodičky velikosti 37,5, které jsou značkové, téměř nenošené, ale na mě mají moc vysoké podpatky. A pak také dvě krásné a také značkové kabelky, ale ty jsou pro mě naopak moc malé," svěřila se Blesk.cz Halina, která se sobotní akce osobně zúčastní.

Heidi Janků (55) - zpěvačka

"Mé srdce zaplesalo, když mě oslovila Iva Hüttnerová, zda bych se nezúčastnila dobročinného bazaru ve prospěch pejsků. Myslím, že je to skvělý nápad jak udělat radost pejskům, kteří to potřebují, i lidem, kteří si chtějí pořídit nějaké nové nebo zajímavé kousky do šatníku a nechtějí utrácet moc peněz. Když říkám nové, tak to myslím vážně, protože já jsem vybrala pro bazar i pár věcí ze skříně, které jsem na sobě neměla vůbec nebo třeba jen jednou," prozradila nám zpěvačka, která doufá, že se pro psy vybere co nejvíc peněz.

Známé tváře se tak těší na setkání se všemi milovníky psů, kteří přijdou příští sobotu spojit příjemné s užitečným a z "blešího trhu" si odnesou plnou tašku luxusních a cenově dostupných kousků.

Fotogalerie
22 fotografií