Máte někdo zkušenost s tím, že by reakcí na mušle (normálně tepelně upravené) byla otrava, křeče, omdlévání až epileptický záchvat?“ napsala Mahulena na sociální síť, čímž pořádně vyděsila nejen své přátele.

Z počátku to vypadalo na otravu, ale nakonec se zjistilo, že šlo o náhlou alergickou reakci na mušle. „Márinka jí odmala mušle, mořské plody, ryby a nikdy nic. A najednou tohle. Jelikož jsme u moře, tak mě to vyděsilo, proto jsem to napsala na sociální síť, aby mi lidi řekli, zda s podobnou nevolností po slávkách mají zkušenost. Dcera už je v pořádku,“ řekla Blesk.cz Bočanová.

A spousta lidí se v diskusi shodla, že zřejmě jde o alergickou reakci. „Měkkýši jsou alergen A14 a 4 % populace mají na jedy azaspiracidy (a saxitoxiny), které těla měkkýšů přirozeně obsahují (ústřic, slávek a škeblí), velmi negativní reakci organismu (všichni měkkýši i sladkovodní mají v těle různé druhy obranných jedů), tady stručně popsáno včetně příznaků,“ napsal jeden z fanoušků a přidal odkaz, kde jsou popsány příznaky.

No, už je nikdy nebude, to je jasný. Už jsme objednané na alergologii,“ dodala Mahulena, které se ulevilo, že už je dcera v pořádku.

VIDEO: Bočanová na party přiznala: Kašlu na botox, musím brát antibiotika!

Video
Video se připravuje ...

Bočanová na party přiznala: Kašlu na botox, musím brát antibiotika! Thomas Kruchina, Aleš Brunclík

Fotogalerie
17 fotografií