Něco takového v České televizi nemá obdoby. Diskuzi o věštění budoucnosti mezi skeptiky a jasnovidci a věštkyněmi jasně ovládla Jolanda. Ta nepřipomněla žádné své slavné věštby typu: „Hodně budeš někde!" či „Tady vidím velký špatný." Ale zaperlila zase jinak.

Do historie se jistě zapíše její odpověď na otázku, jestli věří či nevěří na duchy. „Ale existujou, tady jsou mezi váma, tady ti, co nevěřej. To jsou oni, ti duchové," setřela jednou větou všechny přítomné odborníky, kteří věštění budoucnosti zpochybňovali. 

I když zřejmě kvůli zdravotním problémům, nestála u stolečku jako bývá u hostů Máte slovo zvykem, ale seděla v první řadě, přesto se dokázala prosadit a klidně skákala všem do řeči. Asi nejvíc se opřela do prezidentky Evropské rady skeptických organizací Claire Klingenberg. Svou nezaměnitelnou lehce lámanou češtinou jí vysvětlila, co je zač: „Vy máte z něčeho strach, ten strach vás tíží, protože vy chcete znát, co přijde, ale bojíte se toho. Jak se na vás dívám, vy hodně chcete vědět váš osud, co nemine, hodně věcí skrýváte. Máte dva tváře. Mezi kolegama jste krásná duše, ale kdo vás nezná, mezi za dveřma jste úplně jak zavřená skořápka!"

„Já vám to řeknu natvrdo, protože jsem taková. Ať jste tady kdokoliv, tak říkám do očí, jakej je ten člověk. Vaše karma a vaše aura je zlomená," opřela se do ní dokonce Jolanda a není divu, že se Claire hned nezmohla na odpověď. Později vysvětlila, že se kdysi o astrologii hodně zajímala a navštívila i řadu údajně magických míst po světě, ale na nadpřirozeno nenarazila. „Ale nebyla jste ke mně!" vpálila jí Jolanda a vysloužila si tím smích i potlesk.

Její slova ale rozporoval psycholog Jeroným Klimeš (51), který namítl, že dvě tváře má vlastně každý člověk. Podobně mluvila i sama moderátorka, jenže tu Jolanda spolu s kolegyní Terezou Skálovou Demeovou úplně odzbrojily, když jí společnými silami řekly, co si o ní myslí. „Ano, máte dvě tváře, jednu kamennou a takovou jako... skleněnou. Ta se dá rozbít!"

Překvapená Jílková se toho hned chytila. „Dámy děkuji, to tedy musím uznat. Milí diváci, vy si totiž pořád myslíte, že jsem necitlivá »Kotelnice«, semetrika. To není pravda, já jsem tak citlivá," vysvětlovala a skoro se zdálo, že by se příště mohla také poradit s kartářkou. 

VIDEO: Jolanda by se měla mít na pozoru! Připomeňte si, jak Jílkové ruply nervy při debatě o hanobení prezidenta

Video
Video se připravuje ...

Takhle v televizi ještě nikoho neseřvala: Jílkové ruply nervy při debatě o hanobení prezidenta. ČT

 

Fotogalerie
38 fotografií