Uváděný brutální útok se stal v úterý 28. srpna ve 4 hodiny ráno před jedním z obytných domů ve Vratislavově ulici na Vyšehradě. „Šel jsem domů, stál jsem před barákem. Dokuřoval jsem cigaretu, už jsem měl i klíče v ruce. Kolem mě procházel neznámý chlapík. Najednou se ke mně začal vracet a dostal jsem ránu do hlavy. V tu chvíli mě strhnul na zem a začal mě bít čím dál víc a víc, dokud na něj sousedi nezačali řvát, protože jsem volal o pomoc,“ popsal celou situaci napadený mladý muž.

Po nebývale agresivním napadení útočník z místa utekl. Napadený nemá sebemenší představu, proč k události došlo. Agresor prý totiž nenaznačil, že by něco chtěl, a rovnou útočil. „Prohledal si mě, vytáhl mi peněženku, ale neměl jsem u sebe hotovost, takže odešel s prázdnou. Hodně špatně se mi o tom mluví, doteď je mi z toho špatně, klepu se. Nechci ani chodit sám ven, chodím jen s doprovodem,“ uvedl napadený.

Po příjezdu policie a záchranky mladíka ošetřili a odvezli na chirurgii na Karlovo náměstí. Výsledkem je čtyřiceticentimetrová jizva, naražená žebra a kotník.

Podívejte se na kamerový záznam a poslechněte si svědectví napadeného:

Událost vyšetřují kriminalisté, hledají agresora, kterého krátce zachytily bezpečnostní kamery. V případě dopadení mu hrozí 10 let za mřížemi. „Jelikož se doposud provedeným vyšetřením hledaného nepodařilo ztotožnit, vypátrat a zadržet, prosíme nyní o pomoc širokou veřejnost. Prosíme každého, kdo muže na záběrech bezpečnostní kamery poznává, zná jeho totožnost, místo pobytu, pohybu, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky 158,“ řekl k případu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Fotogalerie
7 fotografií