„Až 4. června 2017 mohl mít otec konečně na základě rozhodnutí soudu svého syna na celý víkend. Do té doby ho směl vídat maximálně tři hodiny. Měl z toho obrovskou radost, když si pro něj přijel a chlapcova babička mu ho předala,“ popsal zdroj.

Jeho radost netrvala však dlouho. Jen několik hodin po vyzvednutí mu na dveře zvonila policie, kterou zburcovala matka dítěte, že ho nevrátil. „Tomáš musel ukázat policistům rozhodnutí soudu. Od té chvíle kdykoliv si pro chlapce k matce přijel, nikdo neotevíral, telefony nikdo nezvedal. Vždy proto skončil na policii, nepředání syna nahlásil a sepsal protokol,“ svěřil rodinný důvěrník.

Také doplnil, že rozjel sérii žádostí o pomoc od úřadu sociální péče o dítě, jak v Praze 15, tak v Kroměříži, kde žijí rodiče Renaty Figurové. Jenže Praha případ odložila, na Moravě zjistili, že je prý vše v pořádku a o dítě je dobře pečováno, jak Blesku tvrdí zdroj.

Teprve v posledních týdnech se případ Tomáška, který je pohřešován už od letošního června, začal hýbat. V úterý ráno si pak dokonce pro matku chlapce Renatu přijela policejní záaahovka. Dítě u ní ale bohužel nenašli, podle její výpovědi by mělo být údajně v Asii. Rodina včetně Tomáše Figury a jeho tety, zpěvačky Heidi Janků, se ale bojí nejhoršího - tedy, že klučík už není mezi živými.

Válka o syna

Jen půl roku po narození Tomáška zjistil jeho otec, že vstup do manželství s Renatou nebyl to, co by mohl považovat za rozumný životní krok. Na podzim 2015 proto podal žádost o rozvod. Ten do dnešního dne neproběhl, protože se rodiče nedokázali dohodnout na tom, komu bude syn svěřen do péče.

VIDEO: Heidi Janků loni přišla o manžela Ivo Pavlíka (†84). Na prvním koncertě od jeho smrti neudržela slzy!

Video
Video se připravuje ...

Heidi Janků: Kolaps během rozhovoru! Nezvládla nápor emocí Frekvence 1

 

Fotogalerie
42 fotografií