„Je to šok. R.I.P. Honzo," napsala na Facebooku zdrcená dabérka a dabingová režisérka Soňa Bubníková, která zesnulého Kalouse mnohokrát potkávala v dabingovém studiu.

Znala jsem ho od malého kluka, pracovali jsme spolu na spoustě dětských rolí. Patřil mezi skupinu skvělých dětských a později dospělých dabérů (další například Klára Šumanová, Nikola Votočková, Bob Švarc, atd.), se kterými se vždy skvěle spolupracovalo," přiznala exmanželka českého dabéra Toma Cruise či Charlieho Sheena Gustava Bubníka (56).

Na její slova pak zareagovala také jedna z dabérek, které zmínila - Nikola Votočková (39) alias český hlas obrýlené Amy z Teorie velkého třesku. Ta je stejně stará jako Kalous a jako děti se tak v 90. letech kamarádi a vyváděli neplechy. „A taky jsme s Honzou a spol. dělali po studiích jako malí pěknej bordel, byla s ním sranda," zavzpomínala blondýnka a doplnila, že jednou je dokonce ze studia museli vyhodit, protože zlobili. 

„Souhlas...nezapomenu na natáčení na Budíkově, kde kluci dojedli dovezené burgry a ze všech papírů, ubrousků a pytlíků udělali kuličky, a když jsem vyšla z režie, brodila jsem se bordelem," přiznala Bubníková s tím, že iniciátorem byl tehdy právě Jan. „Jojo, výlupci jste byli...ale ráda na to vzpomínám," dodala Soňa s dojetím.

Ona ani další přátelé a kolegové se bohužel s předčasně zesnulou někdejší dětskou hvězdou nemohli rozloučit. Rozhodli o tom pozůstalí. „Bude neveřejná kremace, pohřeb nebude, nechci ho já, ani rodina,“ uvedla totiž Kalousova partnerka Marta na sociální síti krátce poté, co se zpráva o náhlém úmrtí rozšířila. Dvorní dabér Macaulaye Culkina (38) či český hlas Simby ve Lvím královi či Percyho z Harryho Pottera naposledy vydechl ve středu 29. srpna. Život si vzal sám kvůli depresím, kterými dlouhou dobu trpěl.  

Fotogalerie
50 fotografií