Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školačka odhodila obal od sušenky, strážníci ji zpacifikovali a v poutech odvedli

Dívku za odhození obalu od sušenky odvedli strážníci v poutech.
Dívku za odhození obalu od sušenky odvedli strážníci v poutech.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
5. září 2018
07:31

K události, nad kterou veřejnost kroutí hlavou, došlo v Ostrově na Karlovarsku. Nezletilá dívka tu podle městské policie odhodila do křoví obal od sušenky. Když ji kvůli tomu konfrontovali, vše odmítla a se strážníky nespolupracovala. Ti ji nakonec zpacifikovali a v poutech odvedli na stanici. Bizarním zákrokem se pochlubili na svém Facebooku.

K incidentu došlo 17. srpna vpodvečer. Hlídka městské policie dostala od obsluhy kamerového systému informace, že na Mírovém náměstí sedí na lavičce skupina dívek a jedna z nich odhodila do křoví obal od sušenky. Strážníci pak na místě zjistili, že se v křoví skutečně nachází obal od sušenky.

Na dotaz hlídky MP Ostrov, proč dívka odhodila obal na trávu, mladistvá odvětila, že o ničem neví a žádný papír nevyhodila. Proto byla hlídkou vyzvána, aby ji následovala na služebnu MP Ostrov, kde jí bude ukázán kamerový záznam,“ uvedli strážníci na svém Facebooku. Jenže dívka to odmítla.

Odmítla hlídku následovat i po opětovné zákonné výzvě s upozorněním, že pokud odmítne hlídku následovat, dopustí se přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Následně byla vyzvána s výstrahou, že pokud neuposlechne, bude proti ní použito donucovacích prostředků,“ stojí dále na facebookovém profilu MP Ostrov.

Mladistvá i nadále odmítla hlídku následovat, a proto proti ní bylo použito donucovacího prostředku hmatů a chvatů k dopravení mladistvé na služebnu MP Ostrov. Vzhledem k tomu, že se mladistvá aktivně bránila, byla jí přiložena služební pouta a byla dopravena na služebnu MP Ostrov, kde jí byla služební pouta sundána,“ pokračovali strážníci v hlášení.

Že se podobným zásahem pochlubili na sociální síti, je jen těžko pochopitelné. Dívka se po domluvě se strážníky dostavila na služebnu i s matkou. Obě s přestupkem nesouhlasily, takže se celou věcí bude zabývat Městský úřad Ostrov. To jsou tedy věci…

JanaBa ( 8. září 2018 21:41 )

proč novináři zase zkreslují informace?? Neuposlechla výzvy, odmítla se legitimovat, spáchala tím přestupek a proto byla předvedená. Aktivně se bránila, předpokládám, že ji chytli za paži a ona se s nimi začala postrkovat. No tak dostala pouta. Nebyla na stanici proto, že vyhodila papír. Pokud to maminka nezkazí, bude si tahle slečna pamatovat, že zákony platí i pro ní.

Dawep ( 8. září 2018 11:50 )

 Tak jestli se pánové nudí a ve službě koukají na mladý holky a řeší tohle než přestupky jiných občanů. Tak je to hezky kam to spěje. Je tolik lidí co Zrovna v ostrově dělá horší věci a pánové od MP je neřeší. Ale o tom jak se zviditelnit na sociálních sítích o to jim jde.

salto ( 7. září 2018 09:13 )

5nastolevceskych: tak jak, 50 nebo 100? Je vidět, že nejen politickou garnituru, ale i rozum máš u (_!_). Vidím, že v tom máš jasno: hodinky nebo holínky - obojí se natahuje

5nastolevceskych ( 5. září 2018 14:58 )

Opravuji: padesáté výročí okupace. Já mám totiž politiku a celou naší politickou garnituru u (_!_)

5nastolevceskych ( 5. září 2018 14:53 )

Jasně, našeho soudruha prezidenta vytočilo číslo nějakých pošahaných ku... v nějakém kostele někde na východě urážející Putina, ale stoleté výročí naší republiky mu nestálo ani za štěk. Asi k tomu nedostal souhlas od soudruha Putina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání