Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vydržela 5 dní bez jídla a vody. Batole našli v lese na pokraji života!

Autor: msj - 
4. září 2018
20:20

Více než sedm set lidí pátralo po malé holčičce, která se minulý týden ztratila v lesích na jihu Číny. Ta jako zázrakem přežila celých pět dní bez jídla a pití. Když ji záchranáři našli, byla silně dehydratovaná a poštípaná od hmyzu.

Dvacetiměsíční Siao-ťiao se během hraní se sourozenci zatoulala do lesa za svým domovem v regionu Kuang-si minulé pondělí. Její otec, Čchen Čching-žan, hned další den oznámil policii, že ji nemůže najít.

Po holčičce pátrala policie spolu s dobrovolníky, do hledání se zapojilo na 700 lidí. Až po pěti dnech ji v keřích podél stoky objevil zaměstnanec nedaleké elektrárny. Holčička byla silně dehydratovaná a posetá štípanci od hmyzu.

Ihned nato byla transportována do nemocnice v Jü-linu, kde o ní doktor Li Te-ťien prohlásil, že je to zázrak. Lékař se domnívá, že holčička přežila jen díky srkání dešťové vody během toho, co se plazila po zemi.

Všichni naši důstojníci si oddechli, když jsme slyšeli ty dobré zprávy. Siao-ťiao dostala druhou šanci!“ napsala na čínské sociální síti Weibo kancelář regionální policie.

 

Zobrazit celou diskusi