„Seriál je propracovanější, využívá více exteriérů a zajímavější lokace, jako například masokombinát,“ prozradil jeden z důvodů vyššího rozpočtu zdroj ze štábu. Zatímco první řada se natočila za 6 milionů, druhá už stála téměř 9!

Za nárůst ceny kriminálky z prostředí advokátní kanceláře, které šéfuje Miroslav Donutil (67), může ale částečně právě herecká legenda. Důvodem je výstavba fiktivní vesnice, v níž žije jeho seriálová postava Rudolf Černý.

 „Na natáčení jednotlivých epizod je také více času a také větší počet natáčecích dnů pro Miroslava Donutila nebo Honzu Cinu,“ dodal zdroj s tím, že honorář pro Donutila činí zhruba 10 - 15 tisíc Kč za natáčecí den. Kromě toho v nové sérii přibyly i další hvězdy - Roman Zach (45) či Eva Holubová (59).

Rozpočet se přitom mohl vyšplhat ještě víc, kdyby se uskutečnil původní plán produkce pro závěr prvního dílu druhé řady, kdy se Matěj Hádek (42) coby Prokop Král a jeho dcera Klára Horová v podání Anny Linhartové (24) objeví na nábřeží řeky Temže v Londýně. „Produkce původně chtěla se štábem a herci letět přímo do Londýna. Vytížený kalendář Hádka a Linhartové to bohužel neumožnil, a tak si tvůrci poradili jinak,“ vysvětloval dobře informovaný zdroj.

„Scéna se proto natočila na pražské náplavce včetně lodi v pozadí. Na náplavku se nainstalovala také britská červená telefonní budka, kterou produkce opravdu přivezla až z Velké Británie,“ dodal zdroj. Ve střižně se pak do záběru naklíčoval výhled na Londýn a divák nic nepozná.

VIDEO: Ukázka ze seriálu Dáma a Král

Video
Video se připravuje ...

Zkrvavená Eva Josefíková s nožem v ruce v seriálu Dáma a Král! TV Nova

 

Fotogalerie
65 fotografií