Festival začne v 9 hodin a zájemci si budou moci vyzkoušet například vstup do virtuální reality nebo si zatelefonovat pomocí světelných paprsků. Chybět nebude ani laserové bludiště nebo nejrůznější pokusy. Vše doplní ukázky požárního sportu či prezentace Konfuciovy třídy, která je nejen zázemím pro čínské studenty, ale slouží i k výuce čínského jazyka.

Dopolední část je určena hlavně středoškolákům a žákům základních škol a odpolední program veřejnosti.

„Kdo dorazí až na odpolední program, určitě nepřijde zkrátka. Může si projít stánky jednotlivých univerzitních pracovišť a podívat se třeba na měření chemického složení zlatých a stříbrných šperků a hodinek. Nebo si vyzkouší, jak je náročné jezdit ve městě s invalidním vozíkem,“ uvedla  mluvčí univerzity Petra Halíková.

Zahraje i Ivan Mládek

„Vědu a její prezentaci doplní umění ve všech možných podobách, bude se konat výstava velkoplošných fotografií mikroorganismů pod mikroskopem nebo ukázka prací studentů oboru umělecké slévárenství,“ dodala Halíková.

Součástí festivalu bude také hudební program. Vystoupí rapperská skupina ATMO music, Ivan Mládek s Banjo Bandem či skupina N.O.H.A. Podrobnosti k programu a festivalu lze najít ZDE.

VIDEO: Brýle na virtuální realitu učí děti formou her a zábavy.

Video
Video se připravuje ...

Brýle na virtuální realitu učí děti formou her a zábavy. Adam Balažovič/bpž