I když měla dívka na přechodu signál volno, kvůli sluchátkům na uších nevěnovala pozornost tomu, co se kolem ní děje. Neštěstí na sebe nenechalo dlouho čekat. Srazil ji totiž stejně nepozorný šofér mercedesu (68).

„Při střetu došlo k těžkému poranění jedenadvacetileté dívky, kterou záchranáři převezli do nemocnice. Mladá žena jedoucí na koloběžce měla bohužel na uších sluchátka. I když přilba není v jejím věku povinná, při jízdě na kole i koloběžce je určitě vhodná a doporučujeme ji používat.,“ poznamenala k varovnému případu policejní mluvčí Alice Musilová.

U osmašedesátiletého řidiče provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Okolnosti nehody a míra zavinění zůstávají v šetření vyškovských dopravních policistů.

Policisté varují, že poslouchání hudby se sluchátky na uších je v silničním provozu velkým hazardem. Koncem července utrpěla těžké zranění při srážce s vozidlem cyklistka v Hodoníně, která měla také na uších sluchátka. „Poslouchání hudby se sluchátky na uších odpoutává pozornost,“ podtrhla policistka.

VIDEO: Dítě vjelo na koloběžce přímo před auto.