Dopravní kolaps na začátku prázdnin se může zopakovat, některé uzavírky totiž trvají dodnes, jenže teď se do ulic Prahy vrátí běžný, daleko silnější, provoz. „Do metropole dorazí odhadem dalších 30 procent řidičů,“ vysvětlil Blesku dopravní expert Roman Budský. „Největším problémem bývá nekoordinování uzavírek na důležitých trasách, kdy řidiči nemají alternativu a pak jsou oprávněně naštvaní,“ říká Budský. Kolaps pak podle experta hrozí, když se k uzavírkám a kolonám přidá pár nehod.

Kde čekat kolony

„Tradičně ucpaný bude zřejmě v pondělí Pražský okruh, tunel Blanka, Nuselský most, dálnice D1 u Říčan, Průhonice, Holešovičky, Jižní spojka nebo okolí Libuše,“ varuje Budský. Ostatně auta se tady štosují už nyní při ranních a odpoledních špičkách. „Stát bude i Bělohorská, Patočkova, Koněvova, Plzeňská, Argentinská, Kbelská, Wilsonova, nebo Kutnohorská,“ vyjmenovává nejproblematičtější ulice expert.

Zácpám se podle experta vyhne nejlépe ten, kdo se do města rozhodne vrátit až od úterý, nebo ti, kteří zvolí k přepravě raději městskou hromadnou dopravu.

Fotogalerie
20 fotografií