IKEA Play Report – nová Zpráva o hraní poukázala na to, že podle mnohých lidí z celého světa se v současnosti podceňuje význam hry v našich životech a klade důraz na „důležitější věci“. Proto se IKEA a nadace IKEA Foundation ve své kampani Pojďme si hrát a změníme svět, zaměřují na hru a vyzývají všechny, aby si víc hráli, a víc si užívali každodenní život. Letos poprvé se IKEA Česká republika rozhodla darovat zisk z prodeje kolekce plyšových hraček SAGOSKATT místním organizacím, které pomáhají dětem v nouzi.

Autor: IKEA

 „V IKEA jsme se přesvědčili o tom, že když se děti i dospělí rozhodnou víc hrát, je to pro všechny jen přínosem. Hraní podporuje náš rozvoj a naši tvořivost, učí nás spolupracovat a podněcuje zvídavost,“ říká Péter Almási, vedoucí prodeje dětské sortimentu Česká republika, Maďarsko a Slovensko. „Náš průzkum nás jen utvrdil v názoru, že hraní je pro lepší každodenní rodinný život naprosto nezbytné. Nyní se snažíme svá zjištění využít tak, aby nám všem umožnila víc si doma hrát.“

A jaké jsou tedy nové trendy v souvislosti s hraním?

Návrat k retro hrám: Čím víc pronikají do všeho nové technologie, tím víc se lidé začínají bouřit a přiklánějí se zpět k nostalgickým hrám svého dětství. Touží po jednoduchosti při hraní – od starých stolních her až po hru Game Boy.

Hry zapojující víc smyslů: Narůstá potřeba víc se do hry ponořit a získat intenzivnější zážitek, který zasáhne více smyslů najednou.

Hry odstraňující hranice: Jak se život zrychluje, hry stále více pronikají do všech jeho stránek. Lidé si budou hrát i na místech, na kterých se to běžně neočekává, jako například na pracovišti nebo v tělocvičně.

Pokud si chcete přečíst celou Zprávu IKEA o hraní 2017 (IKEA Play Report 2017), navštivte webové stránky www.IKEA.cz

Fotogalerie
6 fotografií