Oblíbené turistické místo se konečně dočkalo opravy eskalátorů z metra. Výstup byl uzavřený od ledna 2018 a cestující museli chodit přes vestibul Masarykova nádraží. Na náročnou rekonstrukci vynaložil pražský Dopravní podnik 241 milionů korun. 

„Postupujeme systematicky, krok po kroku pokračujeme ve výměně zastaralých pohyblivých schodů, které se ještě nacházejí v některých stanicích metra. Konkrétně ve stanici Náměstí Republiky byly technologie již skutečně zastaralé, po více než třiceti letech se tak jedna z nejvytíženějších stanic v centru Prahy dočkala modernizace,“ uvedl generální ředitel Dopravního Podniku hlavního města Prahy Martin Gillar.

Teď Karlovo náměstí

Ve stanici podnik opravil tři eskalátory, kabely, rozvaděče, systém automatizovaného řízení a modernizace se dočkala elektrická požární signalizace. Opraveny byly průsaky v eskalátorovém tunelu, repasovány a vyměněny poškozené obklady a dlažby. Ve vestibulu i podchodu stanice DPP vyměnil podhledy s osvětlením.

Na Karlově náměstí by měly opravy trvat asi deset měsíců. Začnou od 9. října a v provozu zůstane vstup a výstup z Palackého náměstí. V příštím roce chce DPP opravit eskalátory ve stanici trasy B Anděl směrem na Knížecí.

Fotogalerie
6 fotografií