Zatímco před deseti lety to s Jiřím »rozjížděli« a vypadalo to na nezměrnou zamilovanost, dnes na dotazy médií připouští, že to žádná idyla nebyla. A že naopak měla v jeho přirozeném prostředí, kterým je politika, neustálý strach. Proč? Paroubek dle jejích slov měl kdesi schované černé peníze, o kterých Petra nechce potvrdit, zda jsou výsledkem korupce, ale jasně tvrdí, že nebyly legální.

Co na to Paroubek? O Petře ještě před nařčením mluvil jako o své »ženě«, teď už je to »brzy již bývalá manželka«, s níž u soudu bojuje o dceru. A její slova o schovaných milionech, či dokonce desetimilionech považuje za zlomyslný útok na svou osobu zrovna v době, kdy se chce vrátit do politiky – kandiduje do Senátu na Ostravsku. Co včera, v den svých narozenin, dělala Petra, nechtěla prozradit. Není ale vyloučeno, že přemýšlela o začátcích vztahu s Paroubkem, který oba před dekádou v médiích prezentovali jako naprosto idylický...

VIDEO. Prodala jsem společný dům v Řecku, přiznala Paroubková. Expremiér neviděl ani korunu

Video
Video se připravuje ...

Prodala jsem společný dům v Řecku, přiznala Paroubková. Expremiér neviděl ani korunu Alexander Malachovský - Blesk

TEHDY:

Jsem stále zamilovaná
Přesně rok poté, co novináři odhalili, že stále ještě ženatý Paroubek chodí se sličnou tlumočnicí Petrou, poskytla blondýnka rozhovor. A v něm – to už byli s expremiérem svoji – mluvila o tom, že je s ním jako s partnerem spokojená. „Kdo je ideální manžel? On určitě splňuje to, co od partnera čekám. Já také nejsem ideální,“ řekla. A dodala: „Zrovna včera jsem byla sama u rodičů a stýskalo se mi. To asi zamilovanost bude.“

Je mi oporou
V srpnu roku 2008 Paroubkovi přišli o miminko. Petra byla podle dostupných informací ve třetím měsíci a z nečekaného vývoje byla zdrcená. „Jirka je mi velkou oporou,“ psala médiím z nemocnice. „Svou ženu velmi miluji,“ reagoval zase Paroubek a prosil o co největší ohleduplnost vůči ní. V listopadu následujícího roku ale slavili přírůstek do rodiny: narodila se jim dcera Margarita.

Má sexy mozek!
Petra už měla punc ženy, která svého muže obdivovala mírou pro některé nepochopitelnou. A vůbec jí nevadilo, že to není typický krasavec. „Pro mě je na muži nejdůležitější intelekt. Pokud ho nemá, budu si s ním klidně povídat v kavárně, ale nemíním s ním trávit celý svůj volný čas. Na to jsem náročná. Nejvíc sexy na muži je mozek,“ řekla o Paroubkovi, kterému tak nevědomky vymyslela ne úplně lichotivou přezdívku...

NYNÍ:

Vztah byl lež
K potratu z roku 2008 se vrátila Petra i v čerstvém rozhovoru. Následoval ho prý ještě jeden, o kterém se média nedozvěděla. „Tehdy mi bylo strašně, byla jsem psychicky na dně. Nejhorší bylo, že jsem se musela navenek tvářit, že je všechno v pořádku. Místo abych doma brečela do polštáře, což bylo jediné, co jsem chtěla, musela jsem jít (s mužem, pozn. red.) na ples,“ vzpomíná nyní. „Celý ten vztah byl do určité míry lež,“ dodává.

Byl manipulativní
„Myslela jsem, že Jiří Paroubek doma je jiná osoba než Jiří Paroubek, který vystupuje na veřejnosti, kde dokáže lhát a být manipulativní,“ řekla Paroubková Aha!, v čem byla před deseti lety naivní. A mezi řádky připustila, že na ni víckrát fyzicky zaútočil poté, co od něho odešla. „Lhala bych, kdybych řekla, že to není pravda, a lhala bych, kdybych řekla, že jsem policii nekontaktovala,“ tvrdí nyní.

Má ilegální »prachy«
V současnosti Paroubková mluví otevřeně o tom, že společnou domácnost její brzy již exmanžel financoval z ne zcela čistých příjmů. Jen nechce říct, z čeho pocházejí. „Nevím, jestli z korupce, nebo šikovnosti. Rozhodně si umí peníze ošetřit právně tak, že se k nim nikdo nedostane,“ řekla tajemně. A tvrdí, že ho navzdory tomuto v minulosti neopustila, protože spolu měli dítě a proto, že ho milovala.

Fotogalerie
95 fotografií