Superman potřeboval k tomu, aby mohl zvednout automobil, narodit se na jiné planetě. Pepek Námořník zase špenát. Účastníci závodů a soutěží v super těžké silové atletice se však musí spolehnout na poctivě a pečlivě vytrénované svaly, za kterými je kolikrát celoživotní píle a úsilí. V sobotu 1. září na hřišti Pragovky se o tom budete moci přesvědčit na vlastní oči.

Nejsilnější z nejsilnějších

Strongman 2018 láká na silové disciplíny, při nichž se předvedou ti nejsilnější z nejsilnějších. Těšit se můžete kupříkladu na tahání kamionu, převracení obří pneumatiky neboli „tire flip“, zdvihání kamenů, klád a kdo ví čeho ještě všeho těžkého nad hlavu.

Program začíná u hřiště Pragovky, adresou v Sokolovské 986/304a, v 10 hodin, kdy své síly budou měřit siláci při hmotnosti do 105 kg. Soutěžní disciplíny budou otevřeny všem, tudíž změřit si síly s kulturisty i třeba kulturistkami bude moci každý příchozí, kdo se na to bude cítit. Od 14 hodin pak dostanou prostor profesionálové z České Strongman Ligy, kteří se budou ucházet o postup do České Profi Strongman Ligy. Právě ti se zúčastní řady silových disciplín, mezi kterými nebude chybět zdvihání železné klády, mrtvý tah s autem, vrhání těžkých břemen do dálky či třímání nejrůznějších břemen v rozmanitých polohách.  Uvidíte tak například neuvěřitelných 300 a více kilogramů ve vzduchu, a to jen přičiněním lidských svalů.
Fotogalerie
4 fotografie