Blesk se ji marně pokoušel zastihnout na její trvalé adrese v pražských Dolních Měcholupech, kde kandiduje do místního zastupitelstva za hnutí ANO českého premiéra Andreje Babiše (63). „Dřív tu normálně bydlela i se synem, ale v poslední době ji tu nikdo neviděl. Ani jejího syna! Na společné schůze nechodí, tam za sebe posílala bratra,“ svěřila sousedka, kterou celý případ šokoval.

Renatu Figurovou Blesk včera hledal také u rodičů v Kroměříži. Ti žijí v domku v řadové zástavbě. Přestože ventilačky byly otevřené, nikdo na zvonění nereagoval. Ve schránce byly staré reklamy. Podle místních jsou doma, ale neotevírají. „Jejich dcera se tu téměř nevyskytuje. O prázdninách jsme ji viděli tak dvakrát, a to tu byla jen na skok,“ řekli lidé, kteří rodinu znají.

Rodiče prý nebyli doma také delší dobu. Vrátili se údajně v neděli.

„Policie dala chlapce do pátrání na základě pokynu státní zástupkyně v Kroměříži. To stále platí, ale více k tomu sdělovat nebudeme,“ řekla Blesku mluvčí policie Simona Kyšnerová. „Po matce se zatím nepátrá. Je předpoklad, že chlapeček je s ní. Má ho svěřeného do péče rozhodnutím opatrovnického soudu v Praze. Je vedeno opatrovnické řízení, ale matka je pro tento soud obtížně kontaktní,“ konstatovala okresní státní zástupkyně v Kroměříži Jana Kranzová.

O tom, že je Renata Figurová „obtížně kontaktní“, se přesvědčil i Blesk. Nejenže po celý včerejšek nebyla k zastižení ani na jedné adrese, ale také její mobil byl nedostupný. Na zaslané SMS zprávy do uzávěrky dnešního vydání nereagovala.

Zpěvačka promluvila pro Blesk: Tomáška jsme neviděli přes rok!

„K této kauze se nesmím a nechci vyjadřovat. Nicméně mě samozřejmě strašně trápí, že nikdo z naší rodiny, včetně mého synovce, malého Tomáška neviděl už více než rok. Vůbec nevíme, v jakém je stavu, kde se nachází a kdo se o něj vlastně stará,“ strachuje se Heidi Janků o syna svého synovce Tomáše (38). „To, že ta paní kandiduje, je podle mě jen její vypočítavost, aby byla takzvaně u zdroje informací, protože kandiduje na Praze 15, kde pod OSPOD spadá samozřejmě celá tato kauza. Po tom, co předvedla na pohřbu mého muže, si o ni myslím své. Víc se k tomu ale vyjadřovat nebudu, nezlobte se,“ dodává zpěvačka a děkuje čtenářům Blesku za případnou pomoc při hledání.

Video:  Rok od smrti Iva Pavlíka (†84): Heidi s novým chlapem!

Video
Video se připravuje ...

Rok od smrti Iva Pavlíka (†84): Heidi s novým chlapem! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
14 fotografií